Brīnišķīga recepte, kas žurnālā nonākusi ar lasītāju līdzdalību un kurai ir dots nosaukums – Zigrīdas burkānu sacepums. Gatavojot šo recepti, var pieturēties pie tradicionālās cūkgaļas, bet var izmēģināt versijas arī ar putnu, liellopu, teļa un malto gaļu. Visos gadījumos sacepums ir ļoti gards un sulīgs.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 0,8-1 kg cūkgaļas kakla vai muguras karbonādes
  • 1 vidēji liels sīpols
  • ~ 1 kg burkānu
  • 0,5 kg siera (Krievijas, Holandes)
  • ~ 200-300 g skābā krējuma
  • ½ Provansas 200g majonēzes paciņas
  • sāls, malti melnie pipari,
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • šķipsniņa muskatrieksta pēc izvēles
  • karstumizturīga veidne cepšanai

Pagatavošanas gaita:

1. Gaļu noskalo, nosusina papīra dvielī un sagriež šķēlēs. Ar gaļas āmuru gaļu izdauza.

2. Gaļas šķēles liek veidnē, uzkaisa sāli, piparus un ķimenes.

3. Sīpolu notīra, sagriež šķēlēs. Burkānus notīra, noskalo un sarīvē. Sieru sarīvē.

4. Uz gaļas kārto sīpolu šķēles un pārkaisa ar kārtīgu kārtu rīvētiem burkāniem.

5. Uzkaisa sieru.

6. Krējumu sajauc ar majonēzi un pārziež pāri siera kārtai.

7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180–200 °C temperatūrai un liek cepties sacepumu. Cep ~ 40–45 minūtes.

8. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē, lai būtu vieglāk sagriezt gabalos un kārtas labāk turētos kopā.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!