Foto: ČetrasSezonas.lv
Skaisti, apaļi, zeltaini gaiši, ar skaistām valriekstu acīm un pikantu siera garšu. Ideāli cepumi, kas saderēs kopā ar džemiem, sieriem, labu sviestu un papildinās uzkodu galdu. Lai būtu ērtāk. Mīklu sagatavo dienu pirms cepšanas un izcep neilgi pirms laika, kad paredzēts pasniegt.

Sastāvdaļas:

  • 300 g zilā siera
  • 160 g sviesta, vidēji ciets, nedaudz pastāvējis istabas temperatūrā
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 30 g cukura
  • 30 g pikanta cietā siera
  • 300 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 liela ola
  • 60 g valriekstu

Rezultāts:

30 cepumi

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec sieru un sviestu. Ar rokām samīci un izveido vienmērīgu masu. Pievieno miltus, sāli, cukuru un ar pirkstu galiem berzējot izveido rupju, rīvmaizei līdzīgu masu. Tad pievieno olu un samīci mīklu. Beigās pievieno vēl valriekstus un atkal iemīci.
  2. Izveido divas 16 cm garas desas 5 cm diametrā un katru atsevišķi ietin pārtikas plēvē. Liec ledusskapī uz vismaz 1 h. 
  3. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj pannas ar cepamo papīru. Izņem no ledusskapja vienu mīklu. Sagriez to 5 mm biezās šķēlēs un liec uz pannas, atstājot 3 cm atstarpi starp cepumiem. 
  4. Liec pannu krāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz cepumi kļuvuši zeltaini. Izņem ārā no krāsns, ļauj pannā atdzist 5 minūtes un pārcel uz režģa, lai atdziest.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!