Foto: DELFI
Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas procesa uzraudzībai piesaistīts vēl viens prokurors, līdz ar to kopumā šo lietu uzrauga jau četri prokurori.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga pastāstīja, ka ceturtais uzraugošais prokurors ir Rīgas rajona prokuratūras prokurors Igors Vikuļins. Viņš no četrotnes būs vienīgais, kuru atbrīvos no citu lietu uzraudzības un izmeklēšanas.

Ceturtais prokurors tiek piesaistīts, lai pilnvērtīgāk uzraudzītu šo apjomīgo krimināllietu, kurā šobrīd pamatizmeklēšanu veic Valsts policija. Prokuratūra ir tā iestāde, kas aizdomās turētajiem uzrāda apsūdzību un pārstāv apsūdzību tiesā.

Jau ziņots, ka Vikuļina kolēģi šajā krimināllietā ir Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Kaspars Cakuls un šīs pašas prokuratūras prokurori Jekaterina Kušakova un Agris Skradailis.

Cakuls pie šīs lietas tika piesaistīts pēc tam, kad prokurors Ando Skalbe iesniedza pieteikumu par savu nomaiņu, jo viņa sieva Dace Skalbe ir Rīgas pilsētas būvvaldes Būvniecības kontroles pārvaldes Būvniecības atļauju nodaļas vadītāja. Lūgumu prokurors pamatoja ar nevēlēšanos radīt kaut vismazākās šaubas par izmeklēšanas un tās uzraudzības objektivitāti.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos. Starp cietušajiem 13 bija ugunsdzēsēji.

Pirms traģēdijas veikalā iedarbojās trauksmes signāls, taču daudzi cilvēki to ignorēja.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!