Foto: LETA
Valdība otrdien, 2.augustā Labklājības ministrijai (LM) piešķīra 84 000 eiro, lai apmaksātu Zolitūdes traģēdijas skarto cilvēku sociālo rehabilitāciju par laiku no aprīļa līdz jūnijam.

Līdzekļi piešķirti no finansējuma neparedzētajiem izdevumiem. Sociālās rehabilitācijas pakalpojumus traģēdijā cietušajiem sniegusi Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA).

Sociālās integrācijas valsts aģentūra jau 2013.gada nogalē uzsāka sniegt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cietušām personām - cietušo vai bojā gājušo personu tuviniekiem un traģēdijas seku novēršanā iesaistītiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Valsts policijas, prokuratūras, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbiniekiem.

Tāpat atbalsts sniegts Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas inspektoriem, kas palīdzēja cietušajiem, kā arī skolu psihologiem, kas skolās sniedza psiholoģisko palīdzību traģēdijā cietušo un bojā gājušo personu tuviniekiem, un Valsts darba inspekcijas inspektoriem, kuri piedalījās nelaimes gadījumu izmeklēšanā darbā.Palīdzība tika sniegta arī Rīgas domes atbildīgo struktūrvienību darbiniekiem, kas piedalījās atbalsta sniegšanā operatīvo dienestu darbiniekiem un cietušajiem.

SIVA rehabilitācijas pakalpojumus traģēdijā cietušajiem valdības uzdevumā nodrošināja jau kopš pērnā gada  - ar nosacījumu, ka 2014.gadā institūcija saņems finanšu palīdzību pakalpojuma izmaksu segšanai. Kopumā sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai no 2013.gada 29.novembra līdz 2014.gada 30.jūnijam ir pieteiktas 749 personas, no tām - 64 traģēdijā cietušās personas, 121 traģēdijā cietušo personu tuvinieks, 147 traģēdijā bojā gājušo personu tuvinieks, 417 seku likvidēšanā un atbalsta sniegšanā iesaistītās personas. Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana aizvien turpinās.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Pašlaik kriminālprocesā par cietušajiem atzīti 103 bojāgājušo tuvinieki, 51 cietušais, kurš traģēdijā guvis miesas bojājumus, un 40 personas, kurām nodarīts materiālais vai morālais kaitējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!