Foto: LETA
Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu nedrīkst pārvērst par atriebību un visam jānorit likumīgi. Notikušā apstākļi tiek rūpīgi izmeklēti un ir apstiprināts arī jauns izmeklēšanu uzraugošais prokurors, kurš būs no izmeklēšanas izslēgtā Ando Skalbes vietā, ceturtdien LTV sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Ģenerālprokuror uzsvēra, ka patlaban norit rūpīga notikušā izmeklēšana. Viņš saprot sabiedrības vēlmi "pēc iespējas ātrāk apcietināt vairāk cilvēku", tomēr tam jābūt likumīgam pamatam un tas nevar būt izmeklēšanas mērķis.

Tiklīdz būs pietiekami pierādījumu un likumīgs pamats, tad arī varētu sekot aizdomās turamo aizturēšanas, uzsvēra Kalnmeiers.

Jau ziņots, ka prokurora Ando Skalbes sieva ir darbiniece vienā no izmeklējamām iestādēm - Rīgas pilsētas būvvaldē, iepriekš  ziņoja portāls "Pietiek.com".

Lai gan amatā augstāks prokurors pārbaudījis šīs lietas apstākļus un konstatējis, ka prokurors nav personiski ieinteresēts šajā jautājumā, lai novērstu kaut mazākās šaubas par izmeklēšanas uzraudzības objektivitāti, viņš nolēmis Skalbi izslēgt no prokuroru grupas sastāva, iepriekš  informēja prokuratūras preses dienestā. 

Šīs lietas uzraudzīšanai Ģenerālprokuratūra nozīmējusi prokurorus Jekaterinu Kušakovu un Agri Skradaili. 

Jau vēstīts, ka 21.novembra vakrā sagruva veikals "Maxima" Zolitūdē, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Notikušo tagad izmeklēs kriminālprocesā, taču pagaidām nav zināms, vai traģēdijas izmeklēšanā piesaistīs ekspertus no ārzemēm. To, ka neatkarīga ekspertu piesaistīšana būtu nepieciešama, iepriekš ir izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!