Foto: AFI



Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai izveidotās sabiedriskās komisijas locekļi sākotnēji vēlējās saņemt vēl lielākas algas, nekā paredzēts skandālu izraisījušajā komisijas izmaksu tāmē, tomēr sarunās ar Valsts kanceleju panākta vienošanās par sākotnēji pieprasītās atlīdzības samazināšanu.

To pēc valdību veidojošo politisko partiju koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pirmdien, 16. decembrī, pastāstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ( V), norādot, ka Valsts kancelejas veidotajā tāmē sabiedriskās komisijas priekšsēdētājam Jānim Kažociņam paredzētā darba samaksa atbilst Ministru prezidenta biroja vadītāja atalgojuma apmēram, bet komisijas locekļiem paredzētās algas ir tikpat lielas, cik premjera padomnieku algas.

Vaicāts par to, vai atbalsta pieprasījumu Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās izmeklēšanas komisijas darbības nodrošināšanai tērēt vairāk nekā 150 000 latu, premjers sacīja, ka viss ir atkarīgs no tā, kādus darba rezultātus sabiedrība sagaida no komisijas.

Proti, ja no komisijas tiek sagaidīts nopietns darbs, iedziļināšanās Zolitūdes traģēdiju izraisījušajos problēmjautājumos un kvalitatīvi priekšlikumi par nepieciešamajiem uzlabojumiem, arī komisijas darba nodrošinājumam esot jābūt adekvātam.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā valdība nolēma apstiprināt sabiedrisko komisiju, kas pētīs 21. novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas iemeslus un izstrādās priekšlikumus, lai šādas nelaimes vairs nenotiktu. Komisiju vadīs bijušais Satversmes aizsardzības biroja ģenerāldirektors Jānis Kažociņš, bet tajā darbosies arī sabiedrības par atklātību "Delna" padomes priekšsēdētāja Inese Voika, pensionētā Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte un uzņēmēja Baiba Rubesa.

Nedēļas nogalē sašutumu sabiedrībā izraisīja atklātībā nonākusī komisijas darba izmaksu tāme, no kuras izriet, ka transporta un sakaru pakalpojumu apmaksai, biroja tehnikas iegādei, ekspertu algošanai un pašu komisijas locekļu darba apmaksāšanai līdz nākamā gada beigām ir plānots iztērēt vairāk nekā 150 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!