Foto: LETA

SIA "Maxima Latvija" pabeigusi atlikušo drupu demontāžu un būvgružu attīrīšanu Zolitūdes traģēdijas vietā, portālu "Delfi" informē uzņēmuma komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Tādējādi noslēgts teritorijas Zolitūdē, Priedaines ielā 20, sakārtošanas darbu pirmais posms. Darbus teritorijā turpinās tās līdzīpašnieks – SIA "Homburg Zolitude", kas konservēs ēkas pazemes stāvu un blakus esošās daudzdzīvokļu jaunbūvi.

Teritorijas līdzīpašnieki – "Homburg Zolitude" un "Maxima Latvija" saistītais uzņēmums "Tineo" – iepriekš vienojās, ka "Maxima Latvija" uz ģenerālpilnvaras pamata īstenos drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu. Savukārt "Homburg Zolitude" pārziņā ir ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī ēkas pazemes stāva un dzīvojamās ēkas konservācijas darbu veikšana.

"Maxima Latvija" izsaka pateicību Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojā gājušo tuvinieku biedrībai "Zolitūde 21.11." par sadarbību un sapratni darbu norises laikā.

Kā vēstīts, šī gada jūlijā policija atstāja traģēdijas teritoriju. Pēc lietisko pierādījumu savākšanas izmeklētāji iebrukušā lielveikala drupās īstenoja vairākus izmeklēšanas eksperimentus.

Zolitūdes traģēdija notika pērnā gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikal jumtam, bojā gāja 54 cilvēki – lielveikala darbinieki, apmeklētāji un arī glābēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!