Klajā nācis žurnāla tūrisma profesionāļiem "Tūrisms" 2007.gada 3.numurs, ko abonenti savās pastkastītēs sagaidīs septembra vidū. Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Uldis Vītoliņš atzīst, ka žurnāls "Tūrisms" ar katru numuru kļūst gaidītāks nozares profesionāļu vidū, tādējādi pildot savu misiju – veicināt diskusiju par aktualitātēm tūrisma nozarē, kā arī informēt un izglītot tūrisma nozarē strādājošos.
Blakus ziņām par tūrisma jomā notiekošo Latvijā, Baltijā un pasaulē, jaunākajā žurnāla "Tūrisms" numurā plašāk aplūkotas tādas tēmas kā darbaspēka trūkums nozarē, inflācija ietekme uz nozari, suvenīru tirgus, sekstūrisma faktiskie apmēri Latvijā, valsts veidotā Latvijas tēla saskanība ar privāto firmu veidoto, TAVA marketinga aktivitātes ārvalstīs un vairākas citas.

Pieredzē par to, kā attīstīt tūrismu, "Tūrisms" slejās dalās Eiropas izcilāko galamērķu konkursa uzvarētājs Latvijā – Kuldīga. Par savu biedru sistēmas uzbūvi informē asociācija "Lauku ceļotājs". Par to, kāpēc krītas kvalitāte un kā to celt viesmīlības sektorā, inflācijas un birokrātijas radītām grūtībām, kā arī par pašu iniciatīvām numura lielajā intervijā stāsta Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Juris Zudovs. Ir arī informācija par viesu namos iespējamajām pārbaudēm. Žurnālā arī intervija ar Palangas mēru un Hījumā gubernatoru.

Atgādinām, ka žurnāla "Tūrisms" izdevējs ir Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Žurnāla veidošanā piesaistīts arī korporatīvo mediju centrs "CorpMedia", kas specializējas nozaru un organizāciju laikrakstu un žurnālu izdošanā. "Tūrisms" redaktore ir NRA žurnāliste Baiba Lulle,

Žurnāla satura noteikšanā lielu lomu spēlējusi nozares profesionāļu, izdevēju un redakcijas kopīgā redkolēģija, kas izveidota, lai identificētu nozarei aktuālākās tēmas.

''Uzsākot diskusiju savā izdevumā, mēs ceram, ka to pamanīs un pārtvers arī citi masu mēdiji,'' cer U.Vītoliņš, piebilstot, ka ir daudzas tūrisma nozarei aktuālas tēmas, kuras prasa ne tikai padziļinātu interesi, bet arī laiku un kapacitāti, lai veiktu pētījumus.

"Tūrisms" tirāža ir 3000 eksemplāru. Žurnāls bez maksas tiek nosūtīts tūrisma profesionāļiem un interesentiem, tai skaitā tūrisma firmām, tūrisma objektiem, tūrisma informācijas centriem, transporta kompānijām, restorāniem, kā arī valsts un pašvaldību organizācijām.

Žurnāls "Tūrisms" šogad tiek izdots reizi ceturksnī. Nākamais ziemas numurs gaidāms decembra pirmajā pusē. Līdzīgi kā iepriekšējie, arī jaunākais žurnāla "Tūrisms" numurs pieejams internetā PDF formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!