Foto: Pexels.com, KoolShooters

Bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis, kurš tiek tiesāts par iespējamu 102 721 eiro izkrāpšanu no Latvijas valsts laikā, kad viņš bija diplomāts Apvienotajos Arābu Emirātos, "TikTok" vidē izplatījis video, kurā apgalvo, ka pēdējā mēneša laikā Liepājā trīskāršojusies mirstība. Portāla "Delfi" veiktā faktu pārbaude liecina, ka viņa apgalvojums neatbilst patiesībai.

Savā video Brēmanis apgalvo, ka informāciju viņam snieguši apbedītāji Liepājā, kā arī aicināja savus sekotājus viņu informēt par notiekošo citās pilsētās. Video apgalvots, ka mirstība aizvadītajā mēnesī bijusi trīs reizes lielāka, nekā šādā pašā laika periodā pirms gada.

Portāls "Delfi" sazinājās ar Liepājas pilsētas dzimtsarakstu nodaļu, kuras vadītāja Indra Štāle norādīja, ka patiesībā mirstība ir sarukusi. Proti, 2021. gada pēdējos trīs mēnešos Liepājā reģistrētas 403 mirušas personas, bet 2022. gadā šādā pašā laika posmā – 350.

Savukārt Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP) norādīja, ka 2019. gadā Liepājā reģistrēti 957 mirušie, 2020. gadā –1037, bet 2021. gadā – 1245. CSP pagaidām vēl nav apkopoti dati par 2022. gadu.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!