Foto: Publicitātes foto

No 6. līdz 20. jūlijam izsludināta pieteikšanās "miles" ekorallijam, ko ar "Delfi" atbalstu organizē "Drošas braukšanas skola" (DBS), "Statoil" (SIA"Circle K Latvia") un "Youngtimer Rally". Tas norisināsies Kurzemes pusē, un salīdzinājumā ar citiem gadiem tajā pirmo reizi iekļauti leģendāri rallija posmi.

Pasākumā aicināti piedalīties ekonomiskas braukšanas entuziasti, kā arī klasisko auto īpašnieki. Dalības maksa ir 10 EUR no ekipāžas, visi iegūtie līdzekļi tiek ziedoti apvienībai "Apeirons".

Dalībniekiem tāpat kā pērn būs jābrauc ne tikai ekonomiski, bet arī precīzi. Startā komandas saņems maršruta kartes un vidējo ātrumu, ar kuru jāveic distance. Ņemot vērā ātrumu un distanci, stūrmaņiem būs jāaprēķina ideālais brauciena laiks. Tas būs jāievēro visu pasākumu, jo soda sekundes slēptajos tiesnešu kontrolpunktos tiks pārrēķinātas degvielas mililitros, kas tiks pieskaitīti kopējam degvielas patēriņam. Kopējā distance būs apmēram 300 kilometri; lielākā daļa maršruta būs regularitātes rallijs un norisināsies pa grants seguma ceļiem.

Ar "miles" ekorallija nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Šogad "miles" ekorallijā piedalīsies arī "Youngtimer Rally" dalībnieki ar savām klasiskajām automašīnām. Piedaloties atsevišķās ieskaites grupās, dalībnieki centīsies pierādīt, ka arī 30-40 gadus veci auto var būt ekonomiski un konkurētspējīgi. Lielākā daļa "Youngtimer" dalībnieku ir godalgoti regularitātes ralliju braucēji, veidojot sīvu konkurenci.

"miles" ekorallija uzvarētāji tiks noteikti, ņemot vērā degvielas patēriņu un regularitātes rallija rezultātu. Balvas uzvarētājiem nodrošina DBS un "Statoil"; "miles" ekorallija sacensību laikā patērēto degvielu nodrošina "Statoil".

"miles" ekorallija uzvarētāji tiks paziņoti 2016. gada 27. jūlijā, rezultātus un uzvarētāju vārdus publicējot portālā "Delfi", kā arī sazinoties ar katru personīgi.

Pieteikties "miles" ekorallijam iespējams no 6. līdz 20. jūlijam, portālā "Delfi" aizpildot elektronisko pieteikšanās formu:

Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ekipāžas tiks izvēlētas izlozes kārtībā, un dalībnieku saraksts tiks paziņots 21. jūlijā.

Ekobraukšanu DBS un "Statoil" kopīgiem spēkiem Latvijā popularizē jau kopš 2006. gada, ne tikai ieviešot pirmo ekonomiskas braukšanas apmācību programmu, kas balstīta uz Somijā populārās "EcoDriving" metodes principiem, bet arī īstenojot virkni citu aktivitāšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!