Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē jau ceturto gadu norisinājās "Statoil Fuel & Retail Latvia", "Delfi" un DBS rīkotais "miles" ekorallijs, kurā šogad savu vēlmi piedalīties bija izteikušas vairāk nekā 130 ekipāžu.

Pirmo reizi ekorallija maršruts veda caur Zemgali, ļaujot dalībniekiem iepazīt šī reģiona pilis un muižas. Maršrutā bija jāapmeklē Mercendarbes muiža, nule kā atjaunotā Bruknes muiža, Mežotnes pils, Kaucmindes muiža Saulainē, Rundāles pils, Mežmuiža Augstkalnē un Jelgavas pils.

Bez pils un muižu apmeklējumiem sacensību dalībniekiem vajadzēja arī veikt speciālo uzdevumu Bauskas "Statoil" DUS. Uzdevums atklāja, ka papildus ekonomiskas braukšanas iemaņām sacensību dalībnieki labi orientējas arī ceļu satiksmes noteikumos.

Šogad uzrādītie rezultāti ir nedaudz sliktāki nekā iepriekšējos gados, kas ir skaidrojams ar karstajiem laika apstākļiem, kā arī faktu, ka vairāk nekā 30% no kopējā maršruta bija jāveic pa grants seguma ceļiem. Sacensību rezultāti tiks apkopti tuvākajās dienās un publiskoti DBS interneta mājaslapā un portālā "Delfi".

Tikmēr līdz 1. augustam joprojām ir iespēja prognozēt ekorallija rezultātus un iegūt vērtīgas balvas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!