Foto: Publicitātes foto

Braukšana aplī, rāvējslēdzēja principa neievērošana un pārāk lēna braukšana pa kreiso joslu – šie ir tikai daži no biežāk novērotajiem nerakstīto attiecību likumiem uz ceļa, kas ir atspoguļoti jaunajās Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) kampaņas "Par labām attiecībām" ceļojošās izstādes vizualizācijās. Pēc vairāku izbraukumu pieturām reģionos, desmit nerakstīto ceļu satiksmes likumu vizualizācijas tiek nodotas rīdzinieku un pilsētas viesu izvērtēšanai.

Ceļojošā "pop up" izstāde 25. augustā viesosies savā pirmajā Rīgas pieturā: degvielas uzpildes stacijā "Circle K", Juglas ielā 2C, 29. augustā DUS "Circle K", K. Ulmaņa Gatvē 110, savukārt Eksporta ielā 1C – 30. augustā. Košās un asprātīgās ceļazīmes būs apskatāmas dienas garumā visās pieminētajās stacijās.

"Galvaspilsētas spraigā satiksme ir viens no Latvijas sabiedrības braukšanas kultūras atspulgiem, un ar kampaņas ceļojošo izstādi "Circle K" stacijās mēs vēlamies piesaistīt autovadītāju uzmanību, lai vairotu drošāku un harmoniskāku attiecību praksi uz ceļa. Ticam, ka spilgtie kampaņas tēli mūsu klientiem izstāžu dienās būs lielisks atgādinājums tam, ka ceļš mums nepieder vieniem un mēs to dalām ar tik dažādiem satiksmes dalībniekiem," uzsver "Circle K" tirgus attīstības departamenta direktors Gatis Pavārs.

Vizualizācijās pirmo reizi apkopotie nerakstītie ceļu satiksmes likumi aicina satiksmes dalībniekus pievērst uzmanību savai rīcībai uz ceļa – varbūt nepieciešams mainīt kādus braukšanās ieradumus? Lai skaidrotu un atgādinātu nerakstītos ceļu satiksmes likumus, CSDD jaunā kampaņā aicina Latvijas sabiedrību ievērot labas braukšanas kultūras principus.

Joprojām kampaņas nerakstīto ceļu satiksmes likumu vietnē www.nerakstitie.lv ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ir aicināts balsot par ne tikai sev svarīgākajiem vai kaitinošākajiem likumiem ceļu satiksmē, bet arī papildināt šo sarakstu ar savu nerakstīto likumu.

Ceļu satiksmes kultūras kampaņu "Par labām attiecībām" organizē CSDD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!