Foto: TV raidījums "Zebra"

Ja ceļa zīmē ir "50", tad transportlīdzekļu vadītājiem atļauts braukt ar ātrumu līdz 50 km/h. Ja zīmē ir "70", tad līdz 70 km/h. Bet cik ātri drīkst braukt, ja uz viena ceļa zīmju staba ir gan "50", gan "70" zīme? Tieši šādu paradoksu ar savstarpēji izslēdzošām zīmēm Pauls Timrots pirmdien, 8. novembrī, novērojis Juglas ielā, Rīgā.

Timrots uzsver, ka ne reizi vien teicis, ka Latvijā ceļa zīmēm ticēt nedrīkst. Ja šim apgalvojumam ir kāds noliedzējs, tad Timrots vaicā – ar kādu ātrumu tad šajā ielas posmā drīkst braukt? 50 vai 70 kilometriem stundā? "Kā gribi, tā brauc," komentē TV raidījuma "Zebra" vadītājs.

"Tāda attieksme, kāda šobrīd Rīgā ir pret tiem, kuri brauc ar automobiļiem – kā tiek noformēti remontdarbi un kā tiek liktas zīmes –, es neatceros, ka kādreiz būtu bijis tik traki, pat vēl bandītu laikos 90. gados," novērojumos par galvaspilsētas saimnieku rosību dalās Timrots.

"Tagad viss, kas satiksmes organizācijā Rīgā ir palicis – stabiņi un līnijas. Pārējais viss ir vai nu izšķīdis, vai aptuvens kā šīs ceļa zīmes. Brauciet prātīgi un esiet uzmanīgi! Ticiet tikai tam, ko redzat uz ceļa, nevis ceļa zīmēm un apzīmējumiem," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!