facebook:1664617773618821
Ceturtdien, 22. martā, sociālajā tīklā "Facebook" ļoti populārs kļuva autovadītāja Aivara publicētais ieraksts no videoreģistratora. Viņš braucis pa Liepājas šoseju ar 100 km/h kruīza kontrolē, videoreģistrators ar GPS fiksējis 93 km/h, bet policija apturējusi un apgalvo, ka ar savu radaru nomērījuši 151 km/h. Rezultātā noņemtas tiesības, milzu naudassods un plānota tiesāšanās.

Kā redzams video, autovadītājs patiešām garu ceļa posmu brauc ar konstantu ātrumu, un ar GPS signālu aprēķinātais braukšanas ātruma rādījums redzams "Garmin" videoreģistratora ieraksta lejasdaļā.

Vērīgākie skatītāji jau aprēķinājuši, ka katrai ceļa malā esošajai 100 metru atzīmei (stabiņam) autovadītājs pabrauc garām aptuveni četrās sekundēs, kas arī atbilst 90-100 km/h ātrumam. Ja viņš brauktu ar policijas apgalvotajiem 151 km/h, tad katrus simts metrus mērotu divarpus sekundēs.

Policija nenoticēja autovadītāja apgalvojumam par "maksimums 100 km/h" un izrakstīja protokolu. Par šādu pārkāpumu – atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 km/h ārpus apdzīvotās vietas – sods ir 360 līdz 480 eiro, autovadītāja tiesību liegums uz sešiem mēnešiem un pieci soda punkti.

"Vērsīšos tiesā viennozīmīgi, nebiju vainīgs!" uzsver autovadītājs Aivars.

Valsts policija reaģējusi uz šo sociālajos tīklos strauju popularitāti guvušo video un norādījusi, ka "izvērtējot policijas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās policijas automašīnas fiksēto videomateriālu, šobrīd nav pamata apšaubīt pieņemto lēmumu".

Ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, viņam ir visas tiesības to apstrīdēt likuma noteiktajā kārtībā. "Aicinām konkrēto vadītāju izmantot savas tiesības un 10 darba dienu laikā vērsties policijā ar pārsūdzību, pievienojot viņa rīcībā esošos materiālus un video," norāda VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!