Foto: Privātais arhīvs
Pirmdienas vakarā, 14. novembrī, Stīveros notika ceļu satiksmes negadījums, ko izraisīja autovadītājs 1,96 promiļu reibumā – kādā līkumā viņš aizbrauca taisni un pretējā braukšanas joslā taranēja divus automobiļus, kuros atradās bērni. Ar piedzīvoto stāstā dalās avārijā viena no iesaistītajām autovadītājām.

"Šis vakars bija pilnīgi citāds, nekā biju iztēlojusies. Es satiku slepkavu! Viņš gribēja nogalināt mani un manus bērnus! Viņš bija pie stūres, es arī. Atšķirība tikai, ka es biju skaidrā un braucu, ievērojot noteikumus apdzīvotā vietā, bet viņš – lidoja ar divām promilēm," emocionālajā stāstā dalās "Volvo" autovadītāja Liene, kuras spēkratā uz aizmugurējā sēdekļa atradās astoņus un 13 gadus vecie bērni.

"Braucu lēni – Stīveru apdzīvotā vieta vēl nav beigusies. Un tad redzu, ka pretī līkumā lielā ātrumā nesas auto, un viņš brauc taisni! Negriež līkumā! Rauju pa labi grāvī, skaļš "bum", trakais man sānā iebrauca, iemeta manu auto laukā, laikam ar savu priekšējo riteni norāva man aizmugurējo riteni. Karuselis… Slepkava ar auto, atsitoties pret manu "Volvo", ietriecās aizmugurē braucošajā BMW, kurā bija jauna sieviete ar divgadīgu bērnu. Paldies Dievam, viņām viss OK, kaut auto priekša pilnībā sadauzīta," stāsta Liene.

Pēc Valsts policijas (VP) rīcībā esošās informācijas, "Volkswagen" vadītājs iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā un sadūrās ar automašīnu "Volvo" un BMW. Ceļu satiksmes negadījumā necieta neviena persona, norāda VP. Policisti konstatēja, ka VW vadītājs bija vadījis transportlīdzekli, būdams 1,96 promiļu reibumā, kā arī braukšanas laikā bija izmantojis viedierīci. VP uzsākusi trīs administratīvā pārkāpuma procesus – par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, braukšanu alkohola reibumā un par viedierīces izmantošanu braukšanas laikā.

"Es izrāpos no grāvja, nāk pretī streipuļojošs cilvēks un saka, ka esot vainīgs! Es sāku uz viņu kliegt, vai viņš ir piedzēries!? Vai gribēja nogalināt mani un manus bērnus!? Klusē… Un kādēļ? Jo kāds uzskata, ka ir visvarens un var braukt reibumā?" retoriski vaicā "Volvo" autovadītāja.

"Pusnaktī vīrs mani veda no Gaiļezera slimnīcas – sirdsmiera dēļ biju galvu pārbaudīt. Ar drošības gaisa spilvenu pamatīgu bliezienu pa galvas sānu dabūju, dulla galva. Paldies Dievam, viss labi! Bet daktere teica – turpmākās dažas dienas būs grūtas, kad pāries šoks un muskuļi atlaidīsies. Es jau tagad, sešas stundas pēc avārijas, sāku just muguru, sprandu un vietas, kur drošības josta iet pāri ķermenim..." atklāj Liene.

Tāpat "Volvo" autovadītāja norāda, ka jaunāko bērnu – astoņus gadus veco dēlu – pasargāja bērnu sēdeklītis. Lai arī 2. klases skolēns nevēlas vairs sēdēt "bērnu sēdeklīti", bet uz paliktņa, māte bija novērojusi, ka aizmugurējā sēdekļa "pieaugušo" siksna bērnam nospriegojas virs kakla. "Un šis bērnu sēdeklītis ar sānu un galvas balstiem pasargāja viņa galvu, jo sānu drošības spilvens nav tik zems, kā varētu šķist, lai pasargātu viņa galvas triecienu pret durvīm, logu vai uz otru pusi, ja viņš joprojām nesēdētu bērnu sēdeklītī. Šajā avārijā puikam tika noskrāpēts tikai vaigs," norāda Liene.

"Un kā vienmēr morāle – lai arī cik kārtīgi ievērotu noteikumus, viens idiots var vienkārši piedzerties, braukt un apdraudēt citus. Kāpēc mēs paši parūpējamies par savu drošību, bet to tik un tā citi apdraud? Esmu pateicīga visiem tur augšā, ka šodiena mums beidzās labi! Un paldies manam "Volvo"! Slepkava reāli ar "purnu" man sānā iebrauca, bet ir tikai švīkas, salocīti dzelži un norauts ritenis. Un mēs – sveiki un veseli! Dabūšu apdrošināšanu, tādu pašu auto nopirkšu! Sargiet sevi!" rezumē autovadītāja Liene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!