Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 29. septembrī, aculiecinieks Kaspars Sproģis lielveikala "Sky" stāvvietā pie Jūrmalas šosejas pamanīja "Mercedes-Benz" apvidus automobili ar numurzīmēm, kurām nav valsts atpazīšanas zīmes. Tās izskatās kā pēdējo mēnešu laikā sabiedrībā plaši apspriestās Krievijas numurzīmju pakaļdarinājums bez piederības valsts atpazīšanas zīmēm.

Kaspars Sproģis, būdams pilsonis ar paaugstinātu sociālo atbildību, nekavējoties izsauca Valsts policiju un palika notikuma vietā, lai pārliecinātos, kā tas viss atrisināsies. Policijas ekipāža izsaukuma vietā ieradās pēc aptuveni pusstundas. Vēl pēc 10 minūtēm veikalā tika atrasts arī šīs automašīnas īpašnieks.

Kad ieradās lepnā "Mercedes-Benz GLS" apvidnieka īpašnieks, tas uzreiz atvēra bagāžnieka vāku un policistiem uzrādīja oriģinālās Krievijas numurzīmes. Policija gan lika tās uzstādīt automobilim, bet aculiecinieks novēroja, ka auto īpašniekam bagāžniekā ir vēl vesels sainis ar tamlīdzīgiem dublikātu komplektiem rezervei.

Jau ziņots, ka septembra pirmajās divās nedēļās policija konstatējusi vairāk nekā 30 gadījumus ar satiksmē pamanītiem automobiļiem ar aizdomīgas izcelsmes numurzīmēm. Līdz šim sākti trīs kriminālprocesi un vairāk nekā 15 administratīvie procesi, vēstīja LETA. Galvenais iemesls šādu neatbilstošu numurzīmju uzstādīšanai ir vēlme izvairīties no iespējamas vietējo iedzīvotāju agresijas, kas varētu tikt veltīta Krievijā reģistrēto spēkratu vadītājiem saistībā ar viņu pārstāvētās valsts sākto karu pret Ukrainu.

Par šādu numurzīmju pakaļdarinājumu uzstādīšanu paredzēts sods no 55 līdz 140 eiro. Savukārt šādu numurzīmju izgatavošanu uzņēmumi Krievijā piedāvā par 40 līdz 50 eiro par komplektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!