Foto: Aculiecinieka foto

Otrdien, 21. jūnijā, ap pulksten 18.45 notika traģisks ceļu satiksmes negadījums uz Vidzemes šosejas – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvais transportlīdzeklis jeb "ātrā palīdzība" sadūrās ar fūri, kā rezultātā gāja bojā viens cilvēks, bet divi guva traumas, informē Valsts policija.

NMPD paziņojumā "Facebook" norāda, ka traģiskais negadījums noticis, NMPD brigādei transportējot uz slimnīcu Rīgā pacientu, kam bija nepieciešama neatliekamā palīdzība akūtas saslimšanas dēļ.

Pēc dienesta paustā, avārijā negadījuma vietā bojā gājis viens NMPD brigādes mediķis, bet otrs mediķis un operatīvā auto vadītājs nogādāti slimnīcā ar traumām.

Pacients avārijā neesot cietis un ar citu brigādi operatīvi nogādāts slimnīcā.

"Šis notikums tiešām ir dziļi satriecis katru dienestā. No savas puses darām visu," LTV ziņu dienestam norāda NMPD vadītāja Liene Cipule. "Jau otrdien piedāvājām gan izsaukumā iesaistītajiem mediķiem, gan arī tuvākajiem kolēģiem psiholoģisko atbalstu. Tāpat, protams, arī ģimene saņems visu nepieciešamo informāciju. No savas puses vēlos izteikt dziļu līdzjūtību bojāgājušās tuviniekiem un visiem kolēģiem. Viņa ir mamma, un tas nav vienkārši – ne dienestā, ne arī viņas ģimenei."

Ceļu satiksmes negadījums notika Smiltenes novadā, Launkalnes pagastā – A2 autoceļa 117. kilometrā starp NMPD "Mercedes-Benz" mikroautobusu un MAN kravas vilcēju ar piekabi.

Kā redzams aculiecinieku fotogrāfijās, "ātrās palīdzības" automobilis, visticamāk, lielā ātrumā ir trāpījis kravas auto piekabes stūrī, kā rezultātā mikroautobusam tika nošķelta gandrīz puse virsbūves.

"Kravas automobiļa vadītājs šajā vietā mēģināja uzsākt manevru, lai nogrieztos pa kreisi. Tajā brīdī NMPD operatīvais transportlīdzeklis veica apdzīšanu, kā rezultātā notika sadursme," skaidro Dimitrijs Kohanovs, VP VRP Kārtības policijas biroja priekšnieks. "Šajā ceļa posmā nav trīs joslas, kur kreisajam pagriezienam būtu atvēlēta atsevišķa josla. Kravas auto vadītājs acīmredzot laicīgi nepamanīja šo NMPD transportlīdzekli, kas, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, brauca ar zilajām mirgojošām bākugunīm."

Precīzi notikušā apstākļi tiks skaidroti izmeklēšanā.

VP vērsīsies pie "Latvijas Valsts ceļiem" ar aicinājumu uzlabot šo ceļa posmu, lai nekas tāds vairs neatkārtotos, norāda LTV ziņu dienests.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!