Foto: DELFI Aculiecinieks
"Rīgā katru dienu aizvien vairāk parādās bezkaunīgi šoferi. Tā vietā, lai meklētu brīvu stāvvietu, mašīnas tiek novietotas visur, kur vien iespējams. It īpaši uz gājēju ietvēm," piktojas portāla "Delfi" lasītājs Dainis. Arī Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanka piekrīt – daļā Rīgas autobraucēju ir novērojama izteikta neiecietība pret līdzcilvēkiem.

"Delfi" lasītājs tāpat uzskaita, ka pārkāpumi novēroti zaļajā zonā, zālājā, neievērojot ceļa zīmi Nr. 326, kas liedz apstāties un stāvēt.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Drošas Braukšanas skolas direktors Jānis Vanks, kurš ikdienā lielākoties izmanto "EuroPark" vai "Rīgas satiksmes" stāvvietas, vērtē, ka kopumā Rīgā nav problēmu ar stāvvietām. Vietu pietiek, ja Rīgu salīdzina ar citām Eiropas galvaspilsētām.

"Cita lieta, ja vēlas auto novietot bez maksas. Skaidrs ir viens, ka mūsu autobraucējiem kopējā kultūra diemžēl īsti neuzlabojas," rezumē Vanks. "Nerēķināšanās ar citu vajadzībām un neiecietība pret citiem šobrīd vēl ir ļoti izteikta."

Foto: DELFI Aculiecinieks

Drošas braukšanas eksperts novērojis – pārkāpumi lielākoties tiek pastrādāti vietās ārpus maksas stāvvietām, pašvaldības policijas kontrolētajās teritorijās. Atsevišķi autovadītāji "meklē" strīdīgas situācijas ceļu satiksmes organizācijā, mēģina izmantot "neskaidros" punktus sava auto novietošanai.

"Autovadītājam, novietojot savu auto "strīdīgās" vietās vai pārkāpjot noteikumus, ir jāatceras, ka parkošanās konkrētā vietā aizliegta, jo tam ir iemesls. Parasti tas saistīts ar gājēju/riteņbraucēju plūsmu vai ar tehniskiem risinājumiem. Piemēram, piegāde, izbraukšana/iebraukšana, skolas tuvums," savu redzējumu izklāsta Vanks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!