Foto: Patriks Grīva
Piektdien, 5. jūnijā, neilgi pēc pulksten 10, Ģertrūdes ielā 14, bruģētajā segumā ielūzis BMW 3. sērijas universālis. Pirms pulksten 14 speciālā tehnika izvilkusi bedrē iebraukušo automašīnu, un policija atjaunojusi satiksmi.

Valsts policija pulksten 10.32 saņēma izsaukumu uz Ģertrūdes ielu, kur divas automašīnas – "Mercedes-Benz" un BMW – ir ielūzušas bruģī. Automašīna "Mercedes" pati saviem spēkiem tika ārā, bet BMW nē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Piektdien notiek hidrauliskā pārbaude Daugavas labā krasta siltumtīklos, kā rezultātā Ģertrūdes ielā ir atklāta siltumtīklu bojājumu vieta, paziņojis "Rīgas siltums". Apakšzemes komunikācijas tiek apsekotas – tās šeit būvētas 1963. gadā un savu laiku ir jau nokalpojušas.

Kā portālam "Delfi" notikuma vietā pastāstīja BMW autovadītāja, tad pa priekšu braucošais "Mercedes-Benz" bedri aizķēris ar diviem riteņiem, nobrāzis automobiļa apakšu, tomēr spējis no tās tikt ārā. Aiz "Mercedes" braucošā BMW vadītāja neredzēja bedri un tādēļ tajā iekrita. Autovadītāja no spēkrata izkļuva pa aizmugurējām durvīm. BMW bija svaigi iegādāts – pirms aptuveni mēneša.

"Rīgas siltums" uzņēmies pilnu atbildību un automobiļu īpašniekiem kompensēs zaudējumus, portālam "Delfi" apstiprināja "Rīgas siltuma" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Linda Rence.

Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics atbildīgajām domes amatpersonām pieprasījis skaidrojumu par iebrukušo Ģertrūdes ielas segumu. "Šādas situācijas, kurās iedzīvotāju un viņu mantas drošība ir pakļauta lielam riskam, ir nepieļaujamas un nekādā gadījumā nedrīkst atkārtoties. Tieši tādēļ nekavējoties jāsaprot konkrētā gadījuma cēloņi un turpmāko pašvaldības rīcību seku novēršanai. Turklāt jāizslēdz iespēja šādai situācijai atkārtoties citviet," pauž Balševics. Paskaidrojumi pieprasīti Satiksmes departamenta direktoram Vitālijam Reinbaham un Rīgas izpilddirektora pienākumu izpildītājai Ivetai Zalpēterei.


"Rīgas siltums" siltumtīklu hidraulisko pārbaužu darbi ir apdrošināti, un negadījumā radītie materiālie zaudējumi pilnībā tiks kompensēti.

Siltumtīklu defektu atklāšana ir īpaši būtiska vasarā, kad tās tiek veiktas kontrolēti un pirms pārbaužu veikšanas tiek samazināta temperatūra siltumnesējam zem +45 grādiem. Hidrauliskās pārbaudes ir preventīvie pasākumi, lai nodrošinātos pret šādiem defektiem ziemas laikā. Ziemā šāds plīsums var būt īpaši bīstams, jo temperatūra siltumtīklos pārsniedz 100 grādus, kā arī bez karstā ūdens un apkures paliktu viss kvartāls.

"Rīgas siltums" piederošie centralizētās siltumapgādes siltumtīkli šajā posmā ekspluatācijā ir kopš 1963. gada. Līdz šim šis siltumtīklu posms netika uzskatīts par potenciāli defektīvu, jo vienīgais bojājums tur bijis 1996. gadā. Siltumtīkli nodrošina ar apkuri un karsto ūdeni iedzīvotājus Brīvības, Stabu, Kr.Barona, Ģertrūdes, A.Čaka, Lāčplēša, Blaumaņa un Akas ielas rajonā.

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, norāda "Rīgas siltums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!