Foto: DELFI Aculiecinieks

Svētdien, 3. novembrī, sociālajā tīmeklī "Facebook" aculiecinieks Aleksandrs publicējis vairākas fotogrāfijas, kurās redzams, ka pie Jelgavas autoservisa "Intransserviss" (ITS) ir novietoti divi padomju tanki. Vēlāk fotogrāfijas publicējuši arī citi aculiecinieki, piemēram, kā viens no tankiem servisa teritorijā tiek atvests uz kravas platformas.

Portāls "Delfi" ceturtdien, 7. novembrī, sazinājās ar ITS, kā sekretāre atbildēja, ka neko par tankiem nezinot un aicināja sazināties ar uzņēmuma izpilddirektoru Didzi Cimbergu.

Sazvanot autoservisa izpilddirektoru un vaicājot, kas tie par tankiem, kas redzami fotogrāfijās, Cimbergs atbildēja, ka "neesmu nekādos soctīklos un par tādām bildēm neko nezinu". Savukārt vaicājot, vai var apstiprināt, ka tanki ir bijuši autoservisa teritorijā, uzņēmuma izpilddirektors atbildēja, ka "nevaru komentēt un arī nekomentēšu".

ITS dibināts 2001. gadā un nodarbojas ne tikai ar vieglo, bet arī kravas auto servisu.

Papildināts: pēc šīs publikācijas ar portālu "Delfi" sazinājās Aizsardzības ministrijas preses nodaļas pārstāve Sandra Brāle, kura informēja, ka fotogrāfijās ir redzami Nacionālo bruņoto spēku tanki "T-55AM", kas ikdienā tiek izmantoti bruņoto spēku apmācības procesa nodrošināšanai, un šobrīd tiem SIA "Intransserviss" tiek veikts remonts.

"T-55AM" tanks tika izstrādāts 1961. gadā kā uzlabota "T-55A" versija. Tas ir aprīkots ar 620 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju. "T-55" tanks dažādās tā modifikācijās tika ražots no 1958. līdz 1979. gadam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!