Foto: DELFI Aculiecinieks

Piektdien, 21. oktobrī, Antonijas ielā, Rīgā, aculiecinieks Raimonds pamanījis un safotografējis klasisko "Mercedes-Benz 300 SL", kas ir leģendārais šīs markas modelis ar uz augšu paceļamajām durvīm.

Rīgā redzētais "Mercedes-Benz 300 SL" ir pilnībā restaurēts un, spriežot pēc numurzīmju paliktņa, šī procedūra paveikta šeit pat Latvijā. Tāpat redzams, ka automobilis interjerā ir aprīkots ar regularitātes rallijiem paredzēto ekipējumu.

"Mercedes-Benz 300 SL" ir pirmais "SL" sērijas modelis un savulaik visātrākais sērijveida automobilis. Tas tika prezentēts 1954. gadā un tika komplektēs ar 215 līdz 225 zirgspēku jaudīgu trīslitru sešcilindru dzinēju. Šāds savulaik visātrākais sērijveida automobilis spēj sasniegt 260 km/h.

Pavisam tika saražoti nedaudz vairāk kā trīs tūkstoši šī modeļa automobiļu, no kuriem tikai 1400 bija kupejas, kā šajās fotogrāfijās. Mūsdienās tāds pilnībā restaurēts "300 SL" maksā vairāk nekā miljonu eiro.

Šobrīd Eiropas lielākajā transportlīdzekļu sludinājumu portālā Mobile.de ir 10 klasiskā "300 SL" pārdošanas sludinājumi ar cenu no 1,1 līdz 1,6 miljoniem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!