Foto: Privātais arhīvs
Pēc pirmdienas vakarā notikušās auto avārijas Stīveros, Siguldas novadā, viena no cietušajām autovadītājām dalījās savā emocionālajā stāstā par piedzīvoto. Pēc popularitāti guvušā soctīklu ieraksta ar savu viedokli par notikušo klajā nācis arī pats dzērājšoferis, kurš 1,96 promiļu reibumā izraisīja avāriju ar diviem citiem automobiļiem, kuros bija bērni.

No sākuma dzērājšoferis Kaspars norādījis, ka autovadītāja Liene "ir sarakstījusi galīgas muļķības", tomēr vēlāk savā viedoklī kļuva pielaidīgāks – "ieskatījos mobilajā tālrunī un attapos grāvī".

Jau rakstījām, ka 14. novembrī Stīveros notika ceļu satiksmes negadījums, ko izraisīja autovadītājs 1,96 promiļu reibumā – kādā līkumā viņš aizbrauca taisni un pretējā braukšanas joslā taranēja divus automobiļus, kuros atradās bērni.

Pēc Valsts policijas (VP) rīcībā esošās informācijas, "Volkswagen" vadītājs iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā un sadūrās ar automašīnu "Volvo" un BMW. Ceļu satiksmes negadījumā necieta neviena persona. VP uzsākusi trīs administratīvā pārkāpuma procesus – par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, braukšanu alkohola reibumā un par viedierīces izmantošanu braukšanas laikā.

Kā norāda avāriju izraisījušais dzērājšoferis, tobrīd bijusi migla un viņš braucis uz aptieku nopirkt zāles. "Jā, esmu vainīgs, ka laicīgi nenoreaģēju," bet tajā pašā laikā izsaka pārmetumus it kā aizmugurē braukušam BMW, kas braucis pārāk tuvu viņam un apžilbinājis viņu spogulī ar lukturu gaismu. Ja BMW būtu viņu iepriekš apdzinis, tad nekas tāds pēc tam nebūtu noticis, uzskata Kaspars.

Kaspars norāda, ka viņa vairāku desmitu gadu autovadītāja stāžā kas tāds noticis pirmo reizi. "Patiešām atvainojos, labi, ka neviens necieta. Ieskatījos tālrunī un attapos grāvī, tiešām no sirds atvainojos," pauž dzērājšoferis, kurš gan aizmirst piebilst, ka tobrīd pie stūres bijis vēl arī 1,96 promiļu reibumā.

Dzērājšoferis atzīst, ka gaidāmais sods ir bargs – pieci gadi bez autovadītāja tiesībām un līdz 2000 eiro sods. "Bet labi, ka viss labi beidzās. Sāpīgi, bet visi veseli." Lai arī Kasparam pēc avārijas sāp spranda un plecs, tomēr īpaši sāpīgi tagad ir morāli, jo bija plānojis pāriet jaunā darbavietā, kur autovadītāja tiesības bijušas obligātas pienākumu pildīšanai.

"Nenoliedzu savu vainu, bet tie gudrinieki lai muti pietur! Biju iedzēris, bet tas lietas būtību nemaina," savu motivāciju pēc avārijas paust viedokli atklāj Kaspars. ""Volvo" vadītājai un viņas bērniem tiešām atvainojos, ceru, ka kādreiz piedos."

Jāatzīmē, ka dzērājšoferim būs jānomaksā ne tikai naudassods, bet arī jāsedz cietušajiem negadījuma zaudējumi no savas kabatas. Turklāt grozījumi Krimināllikumā paredz, ka par braukšanu vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā paredzēta brīvības atņemšana līdz vienam gadam, kā arī automobiļa konfiskācija vai naudassods tā vērtības apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!