Kopš 9. decembra pie Bauskas šosejas mētājas avarējusi automašīna, kas no negadījuma vietas netiek aizvākta, informēja Bauskas novada pašvaldībā.

Valsts policija ir uzlikusi par pienākumu automašīnas īpašniekam, kurš ir Lietuvas pilsonis, iespējami ātrāk automašīnu no ceļa evakuēt. Līdz šim īpašnieks uz Valsts policijas pieprasījumu nav reaģējis, šodien informēja Bauskas novada pašvaldībā.

Bauskas novada pašvaldības policija skaidro, ka Bauskas novadā šobrīd nav izstrādātu normatīvo aktu, kas pašvaldības policijai dotu pilnvaras automašīnas evakuēt, un nav arī atbilstoša laukuma, kur nepareizi novietotus vai pamestus autotransportlīdzekļus varētu pārvietot. Jautājums par atbilstošu normatīvo aktu izstrādi un laukuma evakuēto automašīnu novietošanai izveidi Bauskas novadā ir iekļauts pašvaldības darba kārtībā.

Pirms Ziemassvētkiem, 23. decembrī, portāls "Bauskas Dzīve" ziņoja par auto atrašanos ceļmalā, un skaidroja, ka ne Bauskas, ne Ķekavas novadā nav laukuma, kur pašvaldības policija avarējušo spēkratu varētu novietot.

Pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, 9. decembrī ceļa posmā Rīga-Bauska-Lietuvas robeža 50. kilometrā, virzienā uz Rīgas pusi, transportlīdzekļa "BMW X5" vadītājs, veicot apdzīšanas manevru, nepārliecinājās par manevra drošību, radīja traucējumus pretim braucošajam transportlīdzeklim "Toyota Corolla Verso", kā rezultātā izraisīja sadursmi ar šo transportlīdzekli. Par minēto ceļu satiksmes negadījumu sākts administratīvā pārkāpuma process, "BMW X5" vadītājs saukts pie administratīvās atbildības un viņam piemērots naudas sods.

Pēc negadījuma transportlīdzekļa "Toyota Corolla Verso" vadītājs, kurš ir Lietuvas pilsonis, solīja automašīnu no notikuma vietas evakuēt, bet tas nav izdarīts. Valsts policija transportlīdzekļa vadītājam ir nosūtījusi aicinājumu steidzamā kārtībā lemt jautājumu par transportlīdzekļa evakuāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!