Foto: DELFI Aculiecinieks
"Beidzot pienāca ilgi gaidītā diena, kad es devos uz Drošas parkošanās kursiem, ko rīko Drošas braukšanas skola (DBS). Daudziem nepieredzējušiem šoferiem, arī sievietēm, auto novietošana ir daudz smagāka un baisāka nekā pati braukšana pa pilsētu. Tāpēc es arī nolēmu apmeklēt piedāvātos kursus," raksta autovadītāja Svetlana.

"Man likās, ka jau esmu apguvusi visus paralēlās un perpendikulārās auto novietošanas paņēmienus, pēdējo reizi sava auto spārnu un bamperi saskrāpēju vairāk nekā pirms gada. Tomēr nolēmu, ka teorijas un prakses par daudz nemēdz būt, tādēļ devos uz Biķernieku trasi, kur notiek šie kursi.

Skolas instruktori Aivis un Gerds pacietīgi un sievietes prātam saprotami izskaidroja visas pavisam ne sarežģīto manevru viltībiņas. Viss izdevās, ja ne no pirmās reizes, tad no trešās noteikti.

Šajās nodarbībās man vislabāk patika baiļu pārvarēšana novietot auto starp reāliem auto. Viena lieta – nebaidīties saspiest silikona konusu vai notriekt plastmasas stabu, bet pavisam cita – manevrēt apstākļos, kas pietuvināti reālajiem – starp īstiem automobiļiem ("saplosīšanai" bija atdotas divas DBS mašīnas). Bet treniņi starp konusiem un plastmasas stabiņiem deva rezultātu. Un starp dzīviem auto kursantes parkojās ātri un bez kļūdām. Labums no kursiem ir neapšaubāms (un šī nav reklāma)!"
Redakcijas piebilde: šī reportāža nepiedalās konkursā "Ceļu reportieris"

Redakcija aicina piedalīties portāla "Delfi", "Drošas braukšanas skolas" (DBS) un lielākā GPS un videoreģistratoru izplatītāja Baltijā www.gpspro.lv kopīgi rīkotajā "Ceļu reportiera" jaunajā sezonā. Labāko reportāžu autori īpašumā iegūs vērtīgas balvas no DBS un videoreģistratorus SMART 2680! Vairāk informācijas par projektu: 'Ceļu reportieris' uzsāk jaunu - drošas braukšanas - sezonu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!