Foto: Kadrs no video

Patīk ātri braukt un sodos savulaik maksājusi 300 līdz 400 latu gadā, tā dziedātāja Liene Šomase apgalvoja televīzijas šovā. Tomēr patiesībā lielākie sodi viņai bijuši par braukšanu bez derīgas OCTA polises, bet par ātruma pārsniegšanu viņa nav maksājusi vairāk kā 90 latus (134 eiro) gadā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

"Kad man vēl nebija meita, man ļoti patika ātri braukt. Un tad, kad gāju tehniskās apskates, es vienmēr šķīros plus mīnus no 300 līdz 400 latiem – tikai sodos par ātrumu vien," savā vājībā atzinās kanāla "STV Pirmā!" realitātes šova "Slavenības. Bez filtra" zvaigzne.

Pēc šī paziņojuma portāla "Delfi" rīcībā nonāca informācija par visiem Lienes Šomases fiksētajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem viņas autovadītājas stāža laikā.

Liene Šomase autovadītājas tiesības ieguva 2006. gadā. Savukārt pirmo sodu par pārkāpumu viņa saņēma tikai 2009. gadā, kad par atļautā ātruma pārsniegšanu tika noteikts 20 latu sods. Turpmākos trīs gadus viņai nav neviena reģistrēta ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma, tomēr 2012. gads bijis pārsniegtā braukšanas ātruma naudassodos "visražīgākais".

2012. gadā Liene Šomase, pārsniedzam ātrumu, tika pieķerta sešas reizes, saņemot piecu līdz 30 latu naudassodus. Pavisam 2012. gadā viņa "ātruma sodos" samaksāja 90 latus jeb 134 eiro. Pēc tik "strauja" gada Liene Šomase turpmākos piecus gadus netika pieķerta ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanā: 2017. gadā par ātruma pārsniegšanu viņa tika pieķerta divas reizes, par katru saņemot 20 eiro sodu, bet 2018. gadā – vienu reizi un uzreiz ar 40 eiro sodu.

Savukārt aizvadītajā gadā Liene Šomase vairākas reizes pieķerta, braucam bez derīgas OCTA polises. Decembrī viņa tika pieķerta trīs reizes, katru reizi par to saņemot 85 eiro naudassodu.

Lai arī policija Lieni Šomasi satiksmes noteikumu pārkāpšanā pieķer ne tik bieži, kā pati apgalvo, tomēr ar acīmredzamiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem dziedātāja pati dalās savā soctīklu profilā, piemēram, pie stūres lietojot mobilo telefonu vai nepiesprādzējoties ar drošības jostu. Pēc mediju pievērstās uzmanības šiem pārkāpumiem Liene Šomase saistītos video no sava profila dzēsusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!