Foto: Aculiecinieka foto
Trešdien, 26. aprīlī, transportlīdzekļu tehniskās apskates stacijā Siguldā kāds vīrietis, kurš ar savu vairāk nekā 25 gadus veco "Peugeot 405" neizgāja tehnisko apskati, sadusmojās un taranēja apskates stacijas vārtus. Par laimi, viņa ceļā cilvēki netrāpījās un spēkratu apstādināja ietriekšanās hidrauliskā pacēlāja bedrē.

Kā stāsta viens no aculieciniekiem, kurš, visticamāk, ir tehniskās apskates darbinieks, dusmīgais vīrietis ir aptuveni 60 gadus vecs. Savam 25 gadus vecajam "Peugeot" viņš tehnisko apskati gāja jau trešo reizi pēc kārtas un atkal neveiksmīgi. Pirms mēneša viņš bija tehniskajā apskatē Siguldā, kur transportlīdzeklim saņēma virkni nesekmīgo vērtējumu "2", vēlāk bija mēģinājis iet citā apskates stacijā Ogrē, atkal nesekmīgi, tad nu šodien atkal mēģināja veiksmi Siguldā.

Kad ar trešo reizi atkal neizdevās vecajam "Peugeot" iziet tehnisko apskati, vīrietis palika ļoti dusmīgs. Ar automobili, buksējošiem riteņiem, izbrauca no tehniskās apskates stacijas, apbrauca ēkas otrajā pusē un tad ar ieskrējienu un gāzi grīdā triecās cauri vārtiem. Klātesošajiem paveicās, ka neviens aiz vārtiem nestāvēja. Tāpat paveicās, ka automobili apturēja hidrauliskā pacēlāja bedre, kurā spēkrats apstājās un iesprūda.

Pēc incidenta "Peugeot" vadītājs atvēris automobiļa durvis un ar cigareti zobos mierīgi no tā izkāpis. No sava automobiļa līdzi paņēma tikai magnetolu un aizgāja, stāsta aculiecinieks.

Konkrētais gandrīz 280 tūkstošus kilometru nobraukušais automobilis tehnisko apskati neizgāja (vērtējums "2"), jo tam ir palielināta brīvkustība kreisā torsiona stiprinājumā, nav transportlīdzekļa oriģinālajā konstrukcijā paredzētā bremzēšanas spēku regulatora un vējstikla vadītāja puses noteiktajā laukumā bojājums ir lielāks par prasībās noteikto, liecina CSDD e-pakalpojumu datubāze. Tāpat šis auto saņēmis aizrādījumus (vērtējums "1") par nekvalitatīviem, bet stiprību nodrošinošu nesošo elementu remontdarbiem, virspusēju rāmja vai nesošā elementa koroziju, kā arī sīkiem bojājumiem balstiekārtas sviru sailentblokos.

Šāds "Peugeot 405" modelis tika ražots periodā no 1987. līdz 1997. gadam. Interesanti, ka populārākajā sludinājumu portālā "ss.lv" nav neviena "Peugeot 405" pārdošanas sludinājuma, tomēr nākamās paaudzes modelis "406" ir nopērkams par tūkstoti eiro, tādējādi šī auto vērtība varētu būt mērāma vien dažos simtos eiro. Arī "Peugeot 405" rezerves detaļu tirdzniecības sludinājumi ir vien pāris.

Valsts policija izsaukumu saņēma ap pulksten 13.20. Policijai ierodoties notikuma vietā, pret 1963. gadā dzimušo "Peugeot" vadītāju tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Sods pagaidām nav piemērots, jo pašlaik tiek skaidroti notikušā apstākļi.

CSDD vērš uzmanību, ka tehniskās apskates stacijas ir vietas ar paaugstinātu bīstamību, kur ik brīdi notiek transportlīdzekļu kustība. Tāpēc CSDD izstrādāta kārtība, kas paredz gan transportlīdzekļa sagatavošanu tehniskās apskates veikšanai un ieteikumu uz to nedoties ar pasažieriem, gan klientu atrašanos transportlīdzekļa pārbaudes laikā noteiktās, stingri ierādītās vietās drošības apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!