Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī ir jau astotā reportāža no kāda rīdzinieka, kurš ikdienas gaitās fotografē apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpējus un ziņo par tiem Rīgas pašvaldības policijai. Šoreiz pēc pastaigas Rīgā un īpaši Vecrīgā viņa pacietības mērs ir pilns un viņš rosina naudas sodu par automobiļa novietošanu tam neatļautā vietā palielināt četrkārtīgi.

"Izejot pa Rīgas ielām, tikai divu stundu laikā fiksēju ļoti daudz ceļu satiksmes noteikumu (CSN) pārkāpēju. Izskatās, ka Rīgā autovadītāju kultūra neuzlabojas, bet tikai pasliktinās, jo automašīnas tiek novietotas apzināti vietās, kur tas nav atļauts. Piemēram, Vecrīgā pie izstāžu centra "Arsenāls", kur notiek ēkas remonts, automašīnas brutāli saliktas tieši zem zīmēm. Visdrīzāk tie ir celtnieki, kuri ērti iekārtojušies un rezervējuši sev stāvvietas un uz nebēdu liek automašīnas ceļa zīmes Nr.326 darbības zonā, nemaksājot par stāvvietu dārgākajā zonā," raksta fotogrāfiju autors.

"Par ko šis liecina? Par apzinātu necieņu pret CSN un citiem likumiem. Izskatās, ka Latvija sāk pretendēt uz valsti, kur CSN nevienam nav aktuāli, jo lētāk ir samaksāt sodu nekā par autostāvvietu. Uzskatu, ka soda naudu vajadzētu pacelt vismaz četrkārtīgi, lai pārkāpējiem tā būtu neizdevīgāka," rezumē policijai par pārkāpējiem regulārais ziņotājs.

Šobrīd sods par automobiļa novietošanu tam neatļautā vietā ir 40 eiro. Pēc aculiecinieka ierosinājuma tam būtu jābūt vismaz 160 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!