Foto: Twitter.com/Wald_berg
Trešdien, 17. martā, kāds aculiecinieks Pārdaugavā pamanījis braukšanas apmācību automobili, kurā iebūvēta speciāla elpošanas ierīce instruktoram. Kursantam uz sejas ir respirators, bet instruktoram elpošanas maska, kura caurules pa automobiļa aizmugurējo logu ir novadītas uz ārpusi, lai elpotu gaisu ārpus transportlīdzekļa salona.

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas ietvaros pāris mēnešus Covid-19 pandēmijas dēļ braukšanas apmācība bija liegta. Tomēr februāra beigās valdība to atkal atļāva veikt no 1. marta, ievērojot stingrus noteikumus. Attēlā redzamais risinājums jau tā stingros noteikumus izpilda ar uzviju.

Šobrīd transportlīdzekļu vadītāju un citas praktiskās apmācības notiek pēc iepriekšēja pieraksta, nodrošinot, ka apmācāmie mācību laikā nesatiekas. Nodarbību laikā instruktors un apmācāmais lieto mutes un deguna aizsegus. Pēc katras nodarbības jāvedina transportlīdzeklis un starp apmācāmajiem jānodrošina 15 minūšu pauze, kuras laikā jāveic transportlīdzekļa virsmu dezinfekcija.

Tāpat arī apmācību laikā jābūt ieslēgtai ventilēšanas sistēmai. Instruktors dienā drīkst apmācīt ne vairāk kā piecus apmācāmos, un reizi nedēļā instruktoram jāveic Covid-19 tests, ja vien instruktors nav vakcinēts. Par apmācībām varēs norēķināties ar bezskaidras naudas norēķiniem.

Par apmācības prasību izpildes kontroli un prasību ievērošanu ir atbildīgs apmācības veicējs. CSDD ir tiesīga izteikt autoskolai brīdinājumu, uz laiku apturēt mācību kartes vai visu mācību karšu darbību, atņemt mācību karti vai visas mācību kartes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!