Agrā otrdienas rītā, 6. decembrī, ap pulksten 4.08, uz A12 autoceļa virzienā uz Šauļiem, Lietuvā, noticis smags ceļu satiksmes negadījums – mikroautobuss ietriecās ceļa malā stāvošā "Scania" kravas automobilī, vēsta Lietuvas "Delfi".

Traģiskajā avārijā bojā gājuši divi mikroautobusa pasažieri, kas dzimuši 1979. un 1992. gadā. Pārējie trīs braucēji guvuši traumas un nogādāti slimnīcā – autovadītājs (1989. g.) un divi pasažieri, kas dzimuši 1976. un 1983. gadā.

Pēc negadījuma mikroautobusā bija iespiesti četri cilvēki – divi bojāgājušie un divi cietušie, kurus atbrīvoja glābšanas dienests. Atbrīvotos glābēji nodeva mediķu rokās.

Pēc provizoriskas informācijas, sadursmē ar trieciena spēku viens no pasažieriem tika izmests no mikroautobusa. Kā apgalvo aculiecinieki, tas bijis autovadītājs.

Mikroautobusā ar Latvijas valsts reģistrācijas numurzīmēm visi pasažieri bija Latvijas pilsoņi.

Šauļu policija norāda, ka šajā pašā vietā dienu iepriekš bija minētā "Scania" automobiļa avārija – kravas auto vadītājs slidenajos apstākļos neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, tādēļ nobrauca no ceļa. "Scania" kravas vilcējs palika uz ceļa, bet tā krava iegāzās grāvī. Visu dienu "Scania" vilcējs stāvēja ceļa malā, jo tobrīd to nebija iespējams aizvilkt prom. Liktenīgajā naktī tas pats "Scania" kravas vilcēja vadītājs atgriezās negadījuma vietā jau ar citu "Scania" kravas vilcēju, lai sargātu kravu un gaidītu palīdzību.

"Scania" kravas auto vadītājs norāda, ka ceļa malā novietotajam smagajam auto bija ieslēdzis gabarītu lukturus un pagriezienu rādītājus (avārijas signālu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!