Otrdien, 30. aprīlī, kāds aculiecinieks novēroja transportlīdzekļu vadītāju konfliktu Āgenskalnā – kravas velosipēda vadītājs bija nostājies priekšā sievietes vadītam "Opel", neļaujot tai turpināt ceļu.

Konflikts izveidojās situācijā, kad velosipēdists pie luksofora zaļās gaismas uzsāka gājēju pārejas šķērsošanu, bet luksofors drīz, puisim vēl nepaspējot šķērsot ielu, pārslēdzās uz sarkano gaismu.

Tajā pašā laikā krustojumā manevru veica "Opel" autovadītāja, kura pie šīs gājēju pārejas, redzot, ka gājējiem jau deg sarkanais luksofora signāls, pasignalizēja ar automobiļa skaņas tauri. Tajā brīdī puisis nolēca no sava velosipēda un uzsāka konfliktu, norādot, ka autovadītājai ir jāļauj pabeigt viņam iet pāri gājēju pārejai.

Sievietei mēģinot ar auto braukt prom, puisis stājās gan automobilim priekšā, gan aizmugurē, kā arī vēra vaļā spēkrata priekšējās un aizmugurējās durvis.

Konfliktsituāciju pamanīja kāds apsardzes darbinieks, kurš velosipēdu ar kravas kasti novāca no ceļa un mēģināja no sievietes atvairīt iekarsušo velosipēdistu. Puisis vēlējās izsaukt policiju, lai tā atbrauc un izskaidro sievietei ceļu satiksmes noteikumus.

"Es un mans piecgadīgais bērns Smiļģa ielu šķērsoja pie zaļās gaismas, kura šķērsošanas brīdī izdegās, bet "Opel" vadītāja tajā brīdī, veicot kreiso pagriezienu no Bāriņu ielas uz Smiļģa ielu un redzot, ka mēs neesam paspējuši šķērsot ielu, sāka taurēt un braukt mums virsū," raksta incidentā iesaistītais velobraucējs. "Situācija nebija patīkama, jo tajā brīdī pa priekšu brauca mans piecgadīgais bērns, es nokāpu no velosipēda un centos sievietei skaidrot, ka cilvēkiem jāļauj šķērsot iela arī brīdī, kad ir iedegusies sarkanā gaisma, šāda prasība ir arī noteikta Ceļu satiksmes noteikumos.

(Ceļu satiksmes noteikumu 148. punkts – Uz regulējamas gājēju pārejas un krustojumos, kad ir iedegts atļaujošais luksofora signāls vai tiek parādīts satiksmes regulētāja atļaujošais signāls, transportlīdzekļa vadītājam jādod iespēja gājējiem un velosipēdu vadītājiem pabeigt brauktuves šķērsošanu.)

Uz skaidrojumu sieviete nereaģēja adekvāti, bet krievu valodā sāka bļaut, ka mums ir sarkanā gaisma un mums jāpazūd no brauktuves, tāpēc tika izsaukta policija, kura ieradās, un policijas darbinieki "Opel" vadītājai atgādināja Ceļu satiksmes noteikumus.

Brīdī, kad autovadītāja brauca virsū manam bērnam un sāka bļaut, arī man emocijas kļuva sakāpinātas, tas neļāva domstarpības risināt mierīgākā ceļā. Par to autovadītājai gribētu atvainoties!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!