Foto: Kadrs no video

Asins stindzinošu apdzīšanas manevru iemūžinājis kāds aculiecinieks ar savu videoreģistratoru Viļānu pagastā uz A12 šosejas (Viļāni - Rēzekne) – otrdien, 28. augustā, ap 11 no rīta autovadītājs ar "Peugeot 307" hečbeku apdzen kravas automobili, bet nepārliecinās, ka nepaspēs atgriezties savā josla pirms pretimbraucošā. Rezultātā automobiļi knapi izvairās no frontālās sadursmes.

Kā redzams internetā publicētajā aculiecinieka video, transportlīdzekļu plūsma vienā virzienā tobrīd brauc ar 80 līdz 90 km/h, liecina videoreģistratora GPS dati. "Peugeot" vadītājs nolēma apdzīt kravas automobili, izbrauca pretējā josā un uzsāka paātrināšanos, tomēr pārvērtēja savas spējas – redzot pretim braucošo, "Peugeot" ne bremzēja, ne mainīja braukšanas kustību. Par laimi, kravas auto vadītājs strauji samazināja ātrumu un sāka braukt pa pašu ceļa malu, arī pretim braucošais izvēlējās no ar melniem dūmiem kūpošā "Peugeot" izvairīties pa savu ceļa malu. Kad visi bija veiksmīgi izvairījušies no frontālās sadursmes, joprojām pa ceļa vidu braucošais "Peugeot" vadītājs strauji samazināja savu ātrumu un atgriezās savā braukšanas joslā.

Ņemot vērā, ka video ir redzama šī "Peugeot 307" valsts reģistrācijas numurzīme, CSDD e-pakalpojumu datubāzē publiski redzams, ka šis auto ir aprīkots ar 90 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru dīzeļdzinēju. Ņemot vērā, ka tas tik spēcīgi dūmo, maz ticams, ka tur palikuši visi rūpnīcas solītie 90 ZS un 12,5 sekunžu paātrinājums līdz 100 km/h.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka šis "Peugeot 307" ir reģistrēts uz 1955. gadā dzimušas sievietes vārda, kura pati ar to arī dodas uz tehniskajām apskatēm. Iespējams, ka arī šajā gadījumā 63 gadus vecā sieviete bija pie stūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!