Naktī uz 17. jūniju Torņakalna un Āgenskalna robežā, Ojāra Vācieša un Altonavas ielas krustojumā Rīgas domes Satiksmes departaments mainījis satiksmes organizāciju un uzstādījis virkni plastmasas stabiņu. Kā liecina aculiecinieka video, tā dēļ autobusam jābrauc uz Ojāra Vācieša ielas ietves, lai pagriezienā neaizķertu šos mietiņus. Tādēļ aktīvisti uzsākuši parakstu vākšanu krustojuma jaunā veidojuma likvidācijai.

Kā redzams video, 55. maršruta autobusa šoferis, kurš no Altonavas ielas veic pagriezienu pa kreisi uz Ojāra Vācieša ielu, ir spiests šajā T-veida krustojumā uzbraukt uz pretī esošās ietves, lai panāktu pēc iespējas plašāku pagrieziena rādiusu un nenolauztu krustojumā uzstādītos plastmasas stabiņus. Pamanījis, ka šis manevrs tiek filmēts, autobusa vadītājs apstājās un operatoram pavēstīja, ka "tas, kurš to izdomāja, ir pilnīgais kretīns".

Ja Āgenskalna apkaimes biedrība izcīnīja, lai vienu no braukšanas joslām noklāj ar plastmasas mietiem, tad citi aktīvisti vāc parakstus, lai šos mietus aizvāktu un neregulējamo gājēju pāreju pārveidotu par regulējamo – ar luksoforu.

Parakstīties pret plastmasas stabiņiem šajā krustojumā var Tēriņu ielā 55, "Tēriņu 55 republika" telpās, picērijā "Ansamblis", Robežu ielā 38, un kancelejas preču veikalā, Vienības gatvē 38b. Klātienē, 22. jūnijā, no pulksten 19.30 līdz 21.00 paraksti tiks vākti arī Mārupē, pie tirdzniecības centra "Maxima XX" stāvvietā, Padedzes ielā 1.

Akcijas organizatori sola, ka vēlāk būs iespēja par šo iniciatīvu parakstīties arī interneta platformā "Manabalss.lv".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!