Foto: Kadrs no video

Sestdien, 6. augustā, sporta kompleksā "333" norisinājās automobiļu entuziastu festivāls "CC Nation", kas agrāk bija pazīstams ar haotisku pulcēšanos lielveikala "Akropole" stāvvietā. Savukārt festivāls ar dalībnieku atlasi un ieejas maksu norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas, tomēr šoreiz tas beidzās kā "vecajos laikos" lielveikalu stāvvietās.

Kad festivāla oficiālā programma jau bija beigusies, pasākuma vietā vēl bija palikuši daži dalībnieku automobiļi un entuziasti, kuri turpināja ballīti līdz nakts melnumam. Viens no "CC Nation" dalībniekiem ar savu 90. gadu sākuma 3. sērijas BMW (E36) bija nolēmis pagriezt "saulītes", kā rezultātā aizķēra divus automobiļus, no kuriem viens bija klasiskais "Nissan 200SX".

Notikušā aculiecinieki norāda, ka šī BMW īpašnieks bija lietojis alkoholu visu festivāla laiku. Pēc izraisītās sadursmes zaļā BMW vadītājs pameta negadījuma vietu, iesēžoties paziņu automobilī, visticamāk, lai izvairītos no tiesību zaudēšanas par auto vadīšanu alkohola reibumā.

Izsaukums uz negadījuma vietu tika saņemts sestdien, ap pulksten 22.50, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā. Kad policijas ekipāža ieradās negadījuma vietā, tā konstatēja, ka BMW automašīnas vadītājs notikuma vietu bija atstājis. Par notikušo VP ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu un skaidro negadījuma apstākļus, kā arī automašīnas BMW vadītāju.

BMW īpašniekam tagad draud sods par negadījuma vietas pamešanu, par ko paredzēts sods no 70 līdz 700 eiro un autovadītāja tiesību atņemšana no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

Interesanti, ka vēl pirms gada "CC Nation" festivālā šī BMW īpašnieks bija pasākuma žūrijā. Arī šogad viņa BMW bija novietots tuvu pasākuma skatuvei, kur tiek izvietoti festivāla zīmīgākie spēkrati vai organizatoram pietuvinātākie dalībnieki.

Kā redzams soctīklos publicētajā video pēc negadījuma, klasiskajam "Nissan 200SX" ir bojāts priekšējais buferis, lukturis, spārns, motora pārsegs un ritenis. Tāpat šis "Nissan" pēc trieciena aiz inerces tika iestumts vēl aizmugurē stāvošajā automobilī, kam bojājumu gan ir mazāk. Jāatzīmē, ka šāds "Nissan SX200" ir diezgan rets auto Eiropā, šīs paaudzes (S14) modelis ar "feisliftu", kas ražošanā bija no 1996. gada, maksā no 18 līdz 30 tūkstošiem eiro, liecina Eiropas lielākā auto sludinājumu portāla "Mobile.de" datubāze.

Kā norāda japāņu auto entuziastu kluba "JDM.lv" pārstāvji, negadījumu izraisījušā BMW īpašnieks nākamajā dienā esot uzradies un atzinis savu vainu, solot segt radītos zaudējumus.

Fotoreportāža no "CC Nation" festivāla:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!