Nedēļas nogalē "Facebook" tīmeklī jau vairāk nekā 400 tūkstoš skatījumu guvis autovadītāja Kaspara publicētais sižets no sava spēkrata videoreģistratora. Tajā redzams, kā viņš Daugavpilī knapi izvairījies no uzbraukšanas pār ielu bezrūpīgi skrienošai meitenītei.

Kā redzams video, automobilim tuvojoties gājēju pārejai, skolniece pār to tūlīt devās, pat nepaskatoties, vai no kādas no pusēm netuvojas kāds transportlīdzeklis. Autovadītājs strauji bremzēja un stūrēja pa kreisi, lai izvairītos no sadursmes. Par laimi, automobilis spēja līdz pārejai sabremzēties, bet meitenīte tā arī pat nepaskatījās automobiļa virzienā.

Šis video izraisījis arī plašas diskusijas komentētāju vidū – vieni vaino autovadītāju, ka tas laicīgi nav sācis bremzēt, redzot cilvēku pie gājēju pārejas, savukārt citi šausminās, ka meitenīte patiešām pirms pārejas šķērsošanas nepārliecinājās, vai netuvojas kāds transportlīdzeklis un vai tas spēs nobremzēt, lai skolnieci palaistu pāri.

Atgādinām, ka saskaņā ar noteikumiem pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Ārpus gājēju pārejas, kur satiksme netiek regulēta, gājēji drīkst iziet uz brauktuves tikai pēc tam, kad ir novērtējuši attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārliecinājušies, ka brauktuves šķērsošana nav bīstama un ka netiks traucēta transportlīdzekļu satiksme.

Tādējādi sadursmes gadījumā par vainīgu šajā situācijā, visticamāk, tiktu atzīta pati gājēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!