Lai palīdzētu jaunajai valdībai, biedrība "Latvijas Ceļu būvētājs" (LCB) kopā ar mūziķi Nauri Brikmani devās ielās, lai iedzīvotājiem jautātu pēc padoma – ar ko varētu lāpīt bedres ceļos 2020. gadā, kad vairs nebūs Eiropas Savienības finansējuma.

"Ņemot vērā paredzamo 2019. gada valsts budžeta projektā iekļauto ceļu un tiltu remontu darbu apjoma būtisko samazinājumu, LCB lūdz deputātus pievērst īpašu uzmanību ceļu būves finansēšanas problemātikai, īpaši pievēršoties 2020. un 2021. gadu valsts budžetu kontrolskaitļiem, un dot uzdevumu Finanšu ministrijai paredzēt tajos ES fondu naudas iztrūkuma aizvietojumu ar citiem resursiem – kapitālieguldījumiem valsts ceļu un tiltu sakārtošanai," norāda Andris Bērziņš, LCB valdes priekšsēdētājs.

Valsts budžets Latvijas ceļiem 2018. gadā kopumā bija 233 miljoni eiro, bet ceļu labošanai no tā tika novirzīti tikai 108 miljoni eiro.

"Lai gan valdība iepriekš laiku pa laikam ir mierinājusi ceļu būvniekus, ka 2019.gadā, kad beigsies Eiropas fondu finansējums ceļu būvei un remontiem, nauda tomēr kaut kur atradīšoties, ne Finanšu ministrija, ne valdība nav uzskatījusi par vajadzīgu paskaidrot, cik liels finansējums nozarei tiek plānots un kādi būs tā avoti. Lai saglabātu vismaz līdzšinējo finansējuma līmeni, 2019. gadā būtu jāatrod papildu 70 miljoni eiro, bet 2020. gadā – aptuveni 150 miljonu eiro," uzskata Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!