Jūrmalā notiek ceļu remontdarbi, taču nepārdomāti izvietoto ceļazīmju dēļ šajā posmā avārijas situācijas var rasties "uz līdzenas vietas". Par to liecina arī "iAuto.lv" video, kur fiksēts, kā gandrīz notika negadījums, jo viens autovadītājs nepamanīja, ka šobrīd attiecīgajā braucamajā daļā satiksme tiek organizēta divos virzienos.

Dubultos, Zigfrīda Meierovica prospektā, notiek ceļa remonts, tādēļ satiksmes kustība tiek novirzīta pa vienu ielas pusi, kur agrāk bija vienvirziena satiksme ar divām joslām. Otrdien, 13. augustā, redzamajā posmā tika palaista satiksmes organizācija divos virzienos pa divu joslu ceļu.

Dzeltenās nepārtrauktās līnijas nav; arī zīmes, kas norāda par vienvirziena kustību, nav; ceļa zīme, kas norāda par satiksmes organizāciju divos virzienos, arī nav; zīme, kura aizliegtu apdzīt, arī nav... Tādēļ nav brīnums, ka bīstamas situācijas remonta zonā rodas ik pa brīdim.

Oskars Irbītis, satiksmes un drošības eksperts: "Diezgan tipiska situācija uz Latvijas ceļiem – remontu laikā tiek mainīta satiksmes organizācija, bet netiek padomāts par visiem aspektiem. Šajā gadījumā būtu nepieciešams uzstādīt arī ceļazīmi "apdzīt aizliegts", lai kādam neienāktu prātā veikt apdzīšanas manevru, kur horizontālais apzīmējums to neaizliedz."

"Latvijas Valsts ceļu (LVC) Rīgas nodaļa ir saskaņojusi satiksmes organizācijas shēmu video redzamajā objektā," norāda LVC sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ieva Niedra. "Pagaidu zīmes uzliktas atbilstoši saskaņotajai darba vietas aprīkojuma shēmai, tomēr nav uzkrāsots dzeltenais pagaidu horizontālais apzīmējums, kā tam saskaņā ar shēmu vajadzēja būt. Paldies par atsūtīto video, ņemot vērā tajā redzēto, LVC Rīgas nodaļas speciālisti vērsīsies pie būvdarbu veicēja ar prasību papildināt satiksmes organizāciju ar dzelteno horizontālo marķējumu."

Būvdarbus šajā ceļa posmā veic SIA "Jūrmalas ūdens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!