Foto: Dagbladet.no / Privātais arhīvs
Pa ceļam uz tūristu iecienīto Trollstigenu jeb "troļļu kāpnēm" Norvēģijā samērā liels akmens noripoja no klints un trāpīja pa ceļu braucošam automobilim. Par laimi, cilvēki šajā negadījumā necieta, lai arī izbīlis esot bijis liels. Arī vietējās varasiestādes norāda, ka šādi incidenti apgabalā notiek reti, vēsta izdevums "Dagladet".

"Jāpateicas Dievam par vēl vienu doto iespēju," notikušo vietējam medijam komentē Mārtiņš Kalme no Latvijas, kura BMW markas automobilis cieta šajā incidentā. Negadījumā ar viņu automobilī atradušies vēl trīs cilvēki, kopīgi dodoties tūrisma izbraucienā.

Laikraksta rīcībā nonācis arī video ieraksts ar šo negadījumu, kas iemūžināts ar kāda cita automobiļa videoreģistratoru. Tajā redzams, ka pa šauro kalnu ceļu brauc vairāki automobiļi un no lēzenās klints ripo divi akmeņi: viens piezemējās uz BMW motora pārsega, bet otrs aiz šī automobiļa noripoja uz ceļa.

Kā redzams video un žurnālistiem norādījis arī pats Kalme, tūlīt pēc trieciena viņš uzreiz neapstājās, jo pieļāva, ka pēc viena akmens noteikti būs vēl citi, tādēļ spieda nevis bremžu pedāli, bet gan akseleratora. Šāds lēmums izrādījies pareizs, tieši tādēļ otrais akmens automobili netaranēja.

Incidents notika svētdien, 23. maijā. Ceļš uz Trollstigenu šosezon bija atvērts pirmās divas dienas – piektdien to atvēra pēc vietējo varasiestāžu inspekcijas kopā ar ģeologu, kurš atzina, ka ceļš ir drošs. Vietējās varasiestādes norāda, ka šajā ceļa posmā šad un tad mēdz notikt nelieli nogruvumi, bet gadījumi, kad klints akmens trāpa automobilim vai cilvēkam, esot ļoti reti. Šobrīd varasiestādes apņēmušās grūtāk pieejamās vietas izpētīt ar dronu, vai nepastāv riski jauniem nogruvumiem.

Lai arī negadījuma dēļ BMW tika bojāts tā, ka ar to ceļu turpināt vairs nebija iespējams, Mārtiņš Kalme vietējam medijam norādījis, ka Trollstigenā noteikti atgriezīšoties.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!