Kāds aculiecinieks iesūtījis video, kurā redzams, kā 26. aprīlī Jūrmalā, Zigfrīda Meirovica prospektā divi lepni "Mercedes-Benz" automobiļi ar zīmīgām "LB" numurzīmēm apzināti bloķē satiksmi, neļaujot citiem transportlīdzekļiem tiem pabraukt garām. Ieraksta noslēgumā redzams, kā šie mersedesi pa Pūpolu ielu nogriežas uz "Latvijas balzama" rezidenci.

Video redzams, ka pa priekšu brauc vairākus simtus tūkstošus eiro vērts "Mercedes-Maybach GLS600" apvidus automobilis ar individuālās izvēles numurzīmi "LB", bet to rūpīgi piesedz "Mercedes-Benz G500" apvidus automobilis ar "LB20" numurzīmi, kas pārvietojas no vienas braukšanas joslas uz otru, lai citi aizmugurē braucošie transportlīdzekļi nenonāktu tiem blakus.

Abi video redzamie mersedesi ir reģistrēti uz uzņēmumu, kurā "Amber Latvijas balzams" īpašnieks Jurijs Šeflers un citi viņa ģimenes locekļi ir vadošos amatos, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Iespējams, "G500" apvidnieks šajā tandēmā pilda apsardzes automobiļa funkcijas. Tomēr tas neļauj autovadītājam braukt agresīvi, par ko paredzēts naudassods no 70 līdz 280 eiro.

Kā citā video pastāstījis jūrmalnieks Māris, "LB" individuālās numurzīmes automobiļa pavadošā svīta regulāri šādi redzēta, braucam pa Jūrmalu un apzināti bloķējam satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!