Kāds BMW autovadītājs aizvadītās nedēļas nogales svētkus bija pamatīgi ielīgojis – aculiecinieki piektdien, 21. jūnijā, pludmalē Karostā iemūžinājuši smiltīs iegrimušu "BMW X5" apvidus automobili, kuru skalo jūras viļņi.

Kā redzams video, "BMW X5" ir braucis pa pludmali un krastmalā iestidzis smiltīs tā, ka pašu spēkiem no turienes izbraukt vairs nav izdevies. Ņemot vērā, ka riteņu diskiem pamatīgi nodeldēta krāsa, autovadītājs ir labu laiku buksējis uz vietas smiltīs.

Filmēšanas brīdī automobilī nav bijis nedz autovadītāja, nedz pasažieru. Tikai jūra, kuras viļņi jau sniedzās pāri BMW motora pārsegam...

Pārbaudot video redzamo transportlīdzekļa numurzīmi CSDD publiskajā e-pakalpojumu datubāzē, redzams, ka šim "BMW X5" ir spēkā esoša tehniskā apskate, kas derīga līdz 2020. gada janvārim. Pirmo reizi šis auto uz tehnisko apskati Latvijā devies 2006. gadā, kur tam toreiz tika fiksēts nepilnu 10 tūkstošu kilometru nobraukums. Šobrīd tas jau pārsniedz 200 tūkstošus kilometru.

Šis apvidnieks ir "BMW X5" (E53 – rūpnīcas indekss) modernizētajā versijā, kas bija ražošanā no 2003. līdz 2006. gadam. Šāda perioda "BMW X5" ar dīzeļdzinēju lietoto auto tirgū maksā no četriem līdz astoņiem tūkstošiem eiro.

Ņemot vērā, ka konkrētajam auto ūdens skalojas pat motortelpā, diez vai to vairs varēs iedarbināt bez kapitālā remonta. Arī salons (attiecīgi arī elektronisko sistēmu bloki un savienotājkabeļi) ir sālsūdenī, un šādu auto remontēt vairs nebūs ekonomiski izdevīgi, tik vien kā pārdot detaļās.

Par braukšanu ar automobili pa pludmali sods ir no 30 līdz 140 eiro, bet par tādu pašu pārkāpumu atkārtoti gada laikā – no 140 līdz 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!