Pieredzējušais pretkorozijas apstrādes meistars Juris bieži saņēmis iebildes, ka "mans auto jau nu gan nav tik sarūsējis, kā rādi savos video", tad nu šoreiz uzskatāms piemērs tam, ka velns slēpjas sīkumos – 2005. gada "Volvo S80", kam no ārpuses vizuāli rūsas ir maz, bet patiesībā tas ar savu koroziju ir ceļu satiksmei bīstams.

Automehāniķis Juris savā jaunākajā video demonstrē "Volvo" automobili, kam eksterjerā rūsas ir maz – nelieli plankumi uz spārniem un durvju apakšām. Arī riteņu arkas par neko ļaunu neliecina, jo tās ir aizsegtas ar plastmasas aizsargiem.

Tomēr 15 gadus vecajam "Volvo" tehniskajā apskatē tika piešķirts viszemākais vērtējums – "3", kas liecina par būtisku apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai, un ar tādu auto dalība satiksmē vairs netiek atļauta. Kur problēma? Vizuāli nevainīgajam zviedru spēkratam ir cauri izrūsējušas priekšējās balstiekārtas amortizatoru statnes – caur tām var vienlaicīgi izbāzt pat trīs pirkstus.

Rezultātā, lai ar šo 15 gadus veco "Volvo" varētu iziet tehnisko apskati, kā minimums, būs jāpārmetina priekšējās balstiekārtas "glāzes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!