Sestdien, 11. septembrī, Ogrē norisinājās ar oficiālām iestādēm nesaskaņots auto entuziastu salidojums, kas pārsvarā pulcē jauniešus ar tūninga automobiļiem. Vakara izskaņā bariņš jauniešu ar 60. gadu "Oldsmobile" kabrioletu vizinājās pa parku un ietriecās kokā. Ņemot vērā, ka jaunieši avārijas vietu pameta, Valsts policija aicina atsaukties negadījuma aculieciniekus.

Ogres auto salidojumu rīkoja neformālā automobilistu komūna "Need more sound", kas pazīstama ar tamlīdzīgiem, pēdējā brīdī izsludinātajiem pasākumiem Zaķusalā, tirdzniecības centra "Riga Plaza" stāvvietā un citur.

Ja dienas laikā, spriežot pēc video sižetiem soctīklos, kāda Ogres lielveikala stāvlaukumā viss norisinājās vēl samērā solīdi, tad īstās orģijas sākās pasākuma "afterparty" daļā pēc pulksten 22 – skaļa auto audio sistēmu mūzika, ugunis spļaujoši auto izpūtēji u.tml.

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītāja Mirdza Streļča portālam "Delfi" norādīja, ka pašvaldības policija 11. un 12. septembrī pasākuma norises vietā Druvas ielā 5 darbu veica ikdienas režīmā. Pasākuma norises vietā tika pieņemti vairāki lēmumi par soda piemērošanu par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpumu. Tāpat tika operatīvi novērsti vairāki jauniešu savstarpējie konflikti. Vēl pastiprināta uzmanība tika pievērsta vadītajiem, lai novērstu iespējamu transportlīdzekļu vadīšanu alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Viens no zīmīgākajiem ekscesiem "vakara daļā" bija jauniešu vēlme pa parku Ogrē pavizināties ar 60. gadu amerikāņu kabrioletu "Oldsmobile Ninety-Eight", kas ir iemūžināts arī "TikTok" video. Pie stūres esošajam jaunietim neizdevās zālājā izstūrēt starp elektrības stabu un parka kokiem, tādēļ taranēja tos abus, būtiski sadauzot amerikāņu lepnā kabrioleta virsbūves priekšējās daļas labo pusi.

Valsts policija (VP) portālam "Delfi" norādīja, ka jaunieši negadījuma vietu pameta un policiju neinformēja. VP ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu. Tāpat VP aicina atsaukties negadījuma aculieciniekus, zvanot pa tālruņa numuru 20269226 vai 110.

Konkrētais "Oldsmobile Ninety-Eight" ar reģistrācijas numurzīmi "VS-5018" ir 1969. gada izlaiduma un pieder kādai retro automobiļu nomai, kurai šis ir pirmais darbības gads. Automobilis ir aprīkots ar 370 zirgspēku jaudīgu 7,5 litru V8 benzīna motoru. Lai arī video autori aprakstā norāda, ka "-50k", liekot noprast, ka zaudēti 50 tūkstoši, patiesībā ASV šīs paaudzes "Oldsmobile Ninety-Eight" kabroletu var nopirkt par 14 līdz 25 tūkstošiem dolāru, liecina "ClassicCars.com" datubāze.

"Delfi" jau rakstīja, ka VP ir uzsākusi divus administratīvo pārkāpumu procesus pasākuma organizatoram: viens process ir uzsākts par nesaskaņotu pasākuma organizēšanu, bet otrs – par epidemioloģiskās drošības prasību Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!