Pirmdien, 12. oktobrī, uz autoceļa Rīga – Sigulda – Veclaicene, virzienā no Līgatnes uz Siguldu, aculiecinieks pamanīja dīvaini braucošo "Volkswagen Passat", kurš brauca lēnāk par kopējo satiksmi un nespēja noturēties savā braukšanas joslā, brīžiem pat izbraucot pretī kravas automobiļiem.

Ņemot vērā saņemto informāciju no privātpersonas, Siguldas novada pašvaldības policija, lai novērstu iespējamo apdraudējumu ceļu satiksmē, nekavējoties reaģēja, vienlaikus informāciju nododot Valsts policijai.

Kā redzams video, uz autoceļa "streipuļojošo" "VW Passat" sagaidīja Siguldas novada pašvaldības policijas ekipāža, kurai tūlīt pievienojās arī pa pretējo joslu braucošais Valsts policijas mikroautobuss. Abām ekipāžām izdevās aizdomīgo "VW Passat" vadītāju apturēt.

Automašīnas vadītājam tika veikta alkohola pārbaude izelpā, bet izelpā alkohols netika konstatēts, informē Valsts policija. Par notikušo ir uzsākti trīs administratīvie procesi – par tālruņa vai viedierīces lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā; par ceļa apzīmējuma "Nepārtraukta līnija" šķērsošanu, kā arī par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tādejādi apdraudot satiksmes drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!