Foto: Kadrs no video
Rēzeknē otrdien, 14. jūnijā, pulksten 13.45, 1973. gadā dzimis vīrietis, vadot "Peugeot Boxer" komercauto sakabē ar tehnoloģisko agregātu (celtniecības vagoniņu) nebija pārliecinājies par sakabes drošību, kā rezultātā notika sakabes pārrāvums un celtniecības vagoniņš ieripoja pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar pasažieru autobusu. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā neviena persona fiziski nav cietusi, informēja Valsts policijā (VP).

Kā redzams ar videoreģistratoru iemūžinātajā negadījumā, pats autobusa vadītājs par mata tiesu izvairījās no sadursmes ar sakabi.

Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu VP ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 71. panta 11. daļas par braukšanu ar transportlīdzekli, kura stūres iekārtas bojājumi vai darba bremžu sistēma neļauj vadītājam izdarīt manevru, vai par braukšanu ar transportlīdzekļu sastāvu, kura vilcēja un piekabes (puspiekabes) sakabes ierīcei ir bojājumi, kas braukšanas laikā var izraisīt sakabes pārrāvumu, par ko piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no vienpadsmit līdz septiņpadsmit naudas soda vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!