Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 25. jūlijā, ap pulksten 10 no rīta Rīgā, Brīvības un Džutas ielas krustojumā, notika divu automobiļu sadursme – "Volvo" apvidus automobilis ietriecās "Lamborghini" rodsterā, kas bija ceļā uz Biķernieku trasi.

Avarējušais "Lamborghini Huracan Performante Spyder" ir viens no 70 superauto, kas ieradušies Rīgā uz "Gran Turismo Baltica" pasākumu, kas līdz sestdienai notiks Biķernieku trasē.

Kā redzams fotogrāfijās, itāliešu superauto ir sadauzīts sāns virsbūves aizmugurējā daļā, kā arī no vietas izsists aizmugurējais ritenis. Savukārt aculiecinieka publicētajā video redzams, ka "Lamborghini" veicis neatļautu kreiso pagriezienu un nav arī pārliecinājies, vai pretimbraucošais dod ceļu, kā rezultātā notika sadursme. Visticamāk, "Lamborghini" vadītājs tiks atzīts par vainīgo šajā negadījumā.

""Lamborghini" autovadītājs un pasažieris jūtas labi, tomēr abi ir noskumuši, ka ar šo spēkratu "Gran Turismo Baltica" pasākumā vairs nevarēs braukt pa sacīkšu trasi. Automobilis tiks saremontēts jau tuvākajās nedēļās, un ceram, ka tas Latvijā atgriezīsies uz nākamā gada pasākumu," situāciju komentēja "Gran Turismo" organizators un dalībnieks Pīters Ternstroms.

Šāds "Lamborghini" rodsters ir vairāk nekā 300 tūkstoš eiro vērts un Rīgā ir ieradies no Zviedrijas. Īpaši sportiskajā "Performante" versijā tas tika prezentēts pērnā gada pavasarī Ženēvā. 640 zirgspēku jaudīgais rodsters no vietas līdz 100 km/h paātrinās nedaudz vairāk nekā trijās sekundēs un maksimāli sasniedz 325 km/h.

Pārējos superauto "Gran Turismo Baltica" pasākumā, starp kuriem ir dažādi "Ferrari", "McLaren", "Porsche" u.c., ikviens interesents varēs apskatīt sestdien Biķernieku trasē no pulksten 12 līdz 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!