Foto: Kadrs no video

Auto entuziasti, kuri aizvadītā gada novembrī sarīkoja sacensības ar "BMW X7" apvidniekiem pa Jūrmalas šoseju, traucoties ar vairāk nekā 200 km/h, internetā publicējuši savas jaunākās ēverģēlības. Šoreiz ar 730 zirgspēku jaudīgu "Brabus SV12R" limuzīnu kādā no sniegotajiem vakariem sānslīdēs tika izbraukātas Rīgas ielas gan centrā, gan Pārdaugavā.

Nelikumīgā eksperimenta mērķis bijis noskaidrot, vai ar tik jaudīgu aizmugurējo riteņu piedziņas automobili ir iespējams pabraukt arī ziemā. Šim nolūkam "Brabus" limuzīns, kas bāzēts uz "Mercedes-Benz" S-klases (W221), tika aprīkots ar 19 collu riteņiem, kas ir mazākais izmērs, ko šim V12 motora limuzīnam iespējams uzstādīt milzīgu bremžu dēļ.

Satiksmē ar šo "Brabus" tika braukts bez priekšējās numurzīmes. Tāpat sānslīdes, kas arī nav atļautas koplietošanas satiksmē, nebija vienīgais rupjais pārkāpums, dažviet sižeta autori ar "Brabus" brauca krustojumā pie luksofora aizliedzošā signāla.

Video sižeta beigās ar "Brabus" tika veikts noslēdzošais eksperiments – izmērīts paātrinājuma laiks no 100 km/h līdz 200 km/h, un tas tika darīts uz Jūrmalas šosejas.

Konkrētais automobilis šobrīd izlikts pārdošanā par 50 900 eiro, liecina Mobile.de datubāze. Jauns šāds automobilis maksājis 280 tūkstošus eiro.

2011. gada "Brabus SV12R" ir izgatavots uz "Mercedes-Benz S65 AMG" modifikācijas bāzes, kā V12 turbomotors oriģinālā attīsta 630 ZS un 1000 Nm, bet pēc pārbūves – 730 ZS un 1200 Nm. Rezultātā vairāk nekā divas tonnas smagais limuzīns līdz 100 km/h paātrinās četrās sekundēs un maksimāli sasniedz 340 km/h.

Papildinājums: Pēc traģiskā negadījumā, kurā iesaistīts viens no videosižetā redzamajiem vīriešiem, attiecīgā "YouTube" kanāla uzturētāji video izdzēsa. Vairāk par negadījumu lasiet "Delfi" publikācijā "Viņš mīlēja ātrumu un dzīvi — traģiskajā 'Ferrari' avārijā Salaspilī bojā gājis vīrs ar sievu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!