Somijas iedzīvotājs Miku Laitinens, kurš šobrīd atrodas Latvijā, ir pārsteigts par bīstamajiem apdzīšanas manevriem uz Latvijas autoceļiem, kā pierādījumu tam publicējot divus ierakstus no sava videoreģistratora, kas ar pāris dienu intervālu iemūžināti uz Tīnūži-Koknese autoceļa.

Pirmajā video, kas publicēts 3. jūnijā, redzams, kā viens kravas automobilis apdzen otru uz autoceļa Tīnūži-Koknese, kur katrā braukšanas virzienā ir pa vienai joslai. Rezultātā apdzenamais kravas auto bija spiests braukt pa ceļa apmali, lai pretimbraucošajam Somijas iedzīvotājam arī būtu vieta, kur pasprukt malā apdzenošā kravas automobiļa dēļ.

Savukārt otrais video, kas iemūžināts svētdien, 6. jūnijā, ir no tā paša autoceļa, bet šoreiz tikpat bīstamu apdzīšanas manevru, liekot abos virzienos braucošajiem braukt pa apmali, veic kāds vieglā automobiļa vadītājs.

"Jau 16 gadus braucu ar automobili, līdz šim nekad ārpus Baltijas valstīm neesmu novērojis tik bīstamus apdzīšanas manevrus, tomēr pēdējo četru gadu laikā Latvijā un Igaunijā – nu jau četras reizes," raksta Somijas iedzīvotājs Miku Laitinens.

Atgādinām, ka Tīnūži-Koknese autoceļš pēc rekonstrukcijas ir izcēlies ar vairākām smagām avārijām, tieši tādēļ šis ir viens no prioritārajiem autoceļiem, kurā tiks uzstādīti vidējā braukšanas ātruma kontroles fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!