"Dari to ar kaisli vai nedari vispār" – ar šādu saukli angļu valodā "Supermoto banda" publicējusi video, ko pozicionē kā 2019. gada motociklu sezonas sākumu. Šajā video redzama supermoto tipa motociklistu kopīga plosīšanās Rīgas ielās.

"Supermoto bandā" vienotie motociklisti "kūpina" riepas Rīgas ielās, brauc uz motocikla aizmugurējā riteņa un dara to acīmredzami lielā ātrumā. Video redzams, ka citi ceļu satiksmes dalībnieki ar to nav mierā, piemēram, kāds "Volkswagen Golf" universāļa vadītājs strauji maina joslas, lai motociklisti nevarētu viņam pabraukt garām lielā ātrumā, tomēr viņiem tas izdodas, un filmētājs autovadītājam parāda vidējo pirkstu.

Tāpat video sižetā redzams, ka vienā no krustojumiem motociklistiem priekšā piebrauc Valsts policijas mikroautobuss. Nav gan zināms, vai arī policistiem, tāpat kā iepriekš VW autovadītājam, "Supermoto banda" vienkārši parādīja vidējo pirkstu.

Par video kulmināciju var uzskatīt epizodi, kur uz Kalnciema ielas viens no motocikliem, taisot kārtējos trikus, nenovalda savus spēkratu, nokrīt un motocikls trāpa pa pretimbraucošā automobiļa riteni.

Atgādinām, ka kopš pagājušā gada Administratīvo pārkāpumu kodeksā tika veiktas izmaiņas, kas par agresīvu braukšanu definē arī nepamatoti strauji bremzēšanu, sānslīdes izraisīšanu un motociklu braukšanu uz viena riteņa. Par to paredzēts naudassods no 70 līdz 280 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!