Pirmdien Ziepniekkalnā, Rīgā, bija novērojams skats, gluži kā Krievijas sabiedrisko aktīvistu "Stop HAM" redzētajos sižetos – Ozolciema ielā pie krustojuma ar Īslīces ielu bija izveidojies automobiļu sastrēgums... uz ietves.

Nedēļa iesākās ar transportlīdzekļu milzīgiem sastrēgumiem dažādos Rīgas rajonos, jo lietusgāzes bija izveidojušas lielas un dziļas peļķes. Kā redzams, stress tika piedzīvotas arī Ozolciema ielā, kur autobraucēji bija nolēmuši ceļu remontam slēgto ielas posmu apbraukt pa ietvi, tomēr ceļu policijas ekipāža to neļāva darīt, nobloķējot nobrauktuvi no ietves.

Ņemot vērā, ka policija bija nobraukšanu no ietves nobloķējusi, visi uz ietves esošie spēkrati bija spiesti atkāpties. Policists pirmajam no tiem skaidroja, ka pa ietvi nav ļauts braukt arī tad, ja uz ielas būtu nokritusi lidmašīna.

Tikmēr aculiecinieks Andrejs, kurš notiekošo filmēja video, pienāca pie autovadītāja, kurš ietiepīgi strīdējās ar policistiem, ka "šodien gan tā kā drīkstētu", krievu valodā pamācīja: "Vectētiņ, mēs taču Maskavā nedzīvojam – Maskavā pa ietvēm brauc! Tu taču kulturālā valstī dzīvo!"

Ceļu policija notikuma vietā ieradās pēc vietējo iedzīvotāju izsaukuma, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Ar autovadītājiem policija veica preventīvas pārrunas, izskaidroja ceļu satiksmes noteikumus. Visiem pārkāpējiem bija jāpamet ietve, braucot atpakaļgaitā.

Sods par braukšanu pa ietvēm, gājēju vai velosipēdu ceļiem, kas nav paredzēti transportlīdzekļu braukšanai, ir 55 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!