Renovētais krustojums pirms Carnikavas jau ticis plaši apspriests, kā no satiksmes organizācijas neviennozīmīgi saprotams – TV raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots trauksmi par to cēla gan "Latvijas Valsts ceļu" konferencē, gan savā raidījumā. 3. novembrī aculiecinieks Jurijs pats uz savas ādas izjuta avārijas situāciju, ko radīja cita ceļu satiksmes dalībnieka neizpratne par pareizu braukšanu tajā.

Video ar avārijas situāciju krustojumā pirms Carnikavas iemūžināts 3. novembrī, ap pulksten 15. Kā redzams video, aculiecinieks ar ieslēgtu videoreģistratoru brauca Carnikavas virzienā, bet pretējā joslā "Volvo" vadītājs lēnām mēģina nogriezties pa kreisi. Acīmredzami nespējot orientēties tur uzstādītajos stabiņos, nepamanīja, ka pretī brauc automobilis.

Par laimi, aculiecinieks spēja laicīgi noreaģēt, nobremzēt un apbraukt "Volvo" spēkratu, kurš mierīgi, it kā nekas nebūtu noticis, turpina savu kreisā pagrieziena manevru.

Kā jau Timrots iepriekš tika norādījis, šie stabiņi izvietoti tā, ka cilvēkam, kurš tur pirmo reizi brauc, nav īsti saprotams, starp kuriem stabiņiem pareizi būtu griezt iekšā. Situācija vēl bīstamāka kļūs, kad uzsnigs sniegs un apsegs ceļa horizontālo apzīmējumu, tad nu autovadītāji caur tiem stabiņiem maldīsies kā labirintu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!