Trešdien, 18. maijā, uz Salu tilta nobrauktuves virzienā uz Mūkusalas ielas rotācijas apli kāds autovadītājs samērā lielā ātrumā mēģināja pēdējā brīdī iespraukties braukšanas joslā, kā rezultātā notrieca pa to braucošo motociklisti.

Kā redzams video, automobili vadīja kungs gados, kurš pēc cilvēka notriekšanas vispirms pētīja sava automobiļa bojājumus un tikai tad piegāja pie notriektās sievietes. Negadījums notika autovadītāja steigas un nevērības dēļ –, lai nokļūtu uz tilta nobrauktuvi, josla ir jāieņem laicīgi. Tieši tā rīkojās motobraucēja, kas brauca instruktora pavadībā. Savukārt autobraucējs joslā iespraucās pēdējā brīdī, pārbraucot nepārtraukto līniju.

Negadījums notika no rīta, gaišā dienas laikā, un motobraucējai mugurā bija vēl dzeltena atstarojošā veste, tā kā autobraucējs nevarēja viņu nepamanīt, bet acīmredzami izvēlējās labāk nostumt motobraucēju, nevis savu auto sabojāt pret ceļa apmali.

Motocikliste guvusi smadzeņu satricinājumu, ribas lūzumu un kājas sasitumu, tādēļ tika nogādāta medicīnas iestādē. Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu un skaidro negadījuma apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!